produkty o które pytasz z instrukcji od mojego:
Brokuły(500g)- 20-22minuty
Ryż brązowy zwykły(1/2 filiżanki+filiżanka wody) 42-45minut
Brązowy zbity (1 filiżanka +1 i ½ filiżanki wody) 45-50minut
Ryż biały zwykły(1 filiżanka +1 i ½ filiżanki wody) 45-50minut
Ryż biały długoziarnisty(1 filiżanka+1 i 2/3 filiżanki wody) 50-55minut
Mięso, przykładowo:
drób w kawałkach/plastrach (2-4sztuki) 24-26 minut
wołowina w kawałkach(500g) 28-30 minut
wieprzowina w kawałkach(500g) 26-28 minut
Ryby w całości (250-375g) 10-12minut
Ryby –filety(500g) 10-12 minut
Ryby-steki(500g,grubość 2,5cm) 16-18 minut
Warzywa mrożone(285g) 28-50minut
Jednak przykładowo, ja warzywa mrożone gotuję 25minut,no 30 minut to już góra. Przy 50 zrobiłaby się raczej ciapa.
Ale na czas gotowania na parze wpływa ilość, wielkość, temperatura potrawy,więc niekoniecznie musi być to taki czas jak podają w instrukcji obsługi.Przy gotowaniu czegoś pierwszy raz nie problem gotować, sprawdzić i jeśli niedogotowane to włączyć jeszcze na chwilę. A kolejny raz,jak będziesz gotował to samo, będziesz już wiedział ile mniej więcej czasu potrzeba.
A warzywa mrożone wsypuj bez ich rozmrażania