ginekologiem nie jestem ale zajrzec moge
...
Napisał(a)
Tak przy okazji to można białko podgrzewać? Pytam, bo od lat moje śniadanie to płatki zalane białkiem(bezsmakowym) rozpuszczonym w wodzie do tego łyżka oliwy i trochę słodzika (sucraloza). I mimo, iż nie narzekam na smak to czasem chętnie bym to podgrzał (szczególnie zimą) ale oczywiście bez przesady tzn. zagotowania.
...
Napisał(a)
miętki
ciesze sie ze i Twoje (wyrafinowane w koncu podniebienie :D) jest zadowolone :D
jazzman
mozna podgrzac
ale nie za bardzo - jak z kazdym bialkiem zrobi sie kleik, grudy itp - niezbyt milo to jesc - choc wartosci nie traci :D
ciesze sie ze i Twoje (wyrafinowane w koncu podniebienie :D) jest zadowolone :D
jazzman
mozna podgrzac
ale nie za bardzo - jak z kazdym bialkiem zrobi sie kleik, grudy itp - niezbyt milo to jesc - choc wartosci nie traci :D
...
Napisał(a)
Ice Cofee - całkiem ok
Moje pytanko odnosnie skladu WPC + WPI w jakich proporcjach ?
70-30
80-20
90-10
??
Edit : z ta leucyna to jest blad ze tylko 2,2g ?? Czy naprawde tak mało ?
Zmieniony przez - kasteta w dniu 2009-08-07 11:27:22
Moje pytanko odnosnie skladu WPC + WPI w jakich proporcjach ?
70-30
80-20
90-10
??
Edit : z ta leucyna to jest blad ze tylko 2,2g ?? Czy naprawde tak mało ?
Zmieniony przez - kasteta w dniu 2009-08-07 11:27:22
Bardzo mały człowiek, może rzucać bardzo duży cień...
...
Napisał(a)
można policzyć :
1kg produktu = 750 gram białka
935g produktu to "białka" (wpc+wpi)
zakładamy że wpc to 75% bialka a wpi to 90%
oblicz stosunek x do y
1kg produktu = 750 gram białka
935g produktu to "białka" (wpc+wpi)
zakładamy że wpc to 75% bialka a wpi to 90%
oblicz stosunek x do y
...
Napisał(a)
bez sensu axel i nic nie wnoszace
jak to jest z ta leucyna ? rozumiem ze to troche zenujace i nie wiem dlaczego tego nie chcecie wyjasnic ?
wasze wpc i wpi maja znacznie wiecej leucyny wiec nie rozumiem dlaczego tutaj tylko 2g na 100g odzywki
jak to jest z ta leucyna ? rozumiem ze to troche zenujace i nie wiem dlaczego tego nie chcecie wyjasnic ?
wasze wpc i wpi maja znacznie wiecej leucyny wiec nie rozumiem dlaczego tutaj tylko 2g na 100g odzywki
Bardzo mały człowiek, może rzucać bardzo duży cień...
...
Napisał(a)
Uwaga jest słuszna. Ponawiam oficjalnie pytanie. Zjadłem tego białka troche kilogramów, zanim przerzuciłem sie na matrix i sp80. Cena Whey Protein Complex pozostaje dla mnie wciąż atrakcyjna, więc chciałbym wiedzieć, czy skupić się na sp80, czy śmiało inwestować w wpc100%.
Jak by nie spojrzeć, zestawiając podane surowce w dowolnych proporcjach - nie uzyska się tak niskiej zawartości leucyny, biorąc pod uwagę profil zdecydowanej większości surowców białkowych na rynku. ba... nawet biorąc pod uwagę, że sa pewne niewielkie różnice pomiędzy poszczególnymi surowcami. nigdy jednak nie spotkałem surowca pozyskiwanego z serwatki, który miał by tak niską zawartość leucyny.
jak to możliwe, że zawartość leuzyny jest tak niska? jaki ma to wpływ na wartość białka dla organizmu? olimp zawsze podaje na opakowaniach (przestarzałe, bo przestarzałe, ale jest) informacje dotyczącą BV. Tutaj nie ma - czyli jak by wiedziano, że nie można się tym pochwalić...
...no, ale dobra... jakim cudem tak nisko z leucyną? na prawde mnie to ciekawi, bo sam to białko jadłem w kilogramach. walory smakowe wypas, ale o z "wartością biologiczną"? jest tu wykorzystany jakiś surowiec, z którego jakimiś metodami półsyntetycznymi pozyskuje się leucyne, czy inne skłądniki, czy jaki czort ?
Jak by nie spojrzeć, zestawiając podane surowce w dowolnych proporcjach - nie uzyska się tak niskiej zawartości leucyny, biorąc pod uwagę profil zdecydowanej większości surowców białkowych na rynku. ba... nawet biorąc pod uwagę, że sa pewne niewielkie różnice pomiędzy poszczególnymi surowcami. nigdy jednak nie spotkałem surowca pozyskiwanego z serwatki, który miał by tak niską zawartość leucyny.
jak to możliwe, że zawartość leuzyny jest tak niska? jaki ma to wpływ na wartość białka dla organizmu? olimp zawsze podaje na opakowaniach (przestarzałe, bo przestarzałe, ale jest) informacje dotyczącą BV. Tutaj nie ma - czyli jak by wiedziano, że nie można się tym pochwalić...
...no, ale dobra... jakim cudem tak nisko z leucyną? na prawde mnie to ciekawi, bo sam to białko jadłem w kilogramach. walory smakowe wypas, ale o z "wartością biologiczną"? jest tu wykorzystany jakiś surowiec, z którego jakimiś metodami półsyntetycznymi pozyskuje się leucyne, czy inne skłądniki, czy jaki czort ?
...
Napisał(a)
przyznam sie szczerze ze nie mam pojecia dlaczego tak jest
czy to pomylka czy tez inny rodzaj surowca/proces technologiczny/etc
spojrzalem jednak na aminogram i popatrzylem szerzej na BCAA porownujac np z 100% Natural WPC
w tym kontekscie wyglada na to (jesli dobrze licze na szybko) ze tracimy jedynie ~2,8g na 100g produktu (dostajac 2g bialka mniej ze wzgledu na sklad produktu)
powiedzialbym ze dostajemy wiecej izoleucyny kosztem wlasnie leucyny
i choc 'kocham' leucyne
pokazuje to jak wazne jest zroznicowanie zrodel bialka w diecie
jesli oczywiscie to nie zwykly chochlik ...
czy to pomylka czy tez inny rodzaj surowca/proces technologiczny/etc
spojrzalem jednak na aminogram i popatrzylem szerzej na BCAA porownujac np z 100% Natural WPC
w tym kontekscie wyglada na to (jesli dobrze licze na szybko) ze tracimy jedynie ~2,8g na 100g produktu (dostajac 2g bialka mniej ze wzgledu na sklad produktu)
powiedzialbym ze dostajemy wiecej izoleucyny kosztem wlasnie leucyny
i choc 'kocham' leucyne
pokazuje to jak wazne jest zroznicowanie zrodel bialka w diecie
jesli oczywiscie to nie zwykly chochlik ...
Poprzedni temat
olimp whey protein complex 100%
Następny temat
Biogenix - Allegro
Polecane artykuły