SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

WHEY PROTEIN COMPLEX 100%- NOWOŚĆ!

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 46428

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 268 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 10155
Tak przy okazji to można białko podgrzewać? Pytam, bo od lat moje śniadanie to płatki zalane białkiem(bezsmakowym) rozpuszczonym w wodzie do tego łyżka oliwy i trochę słodzika (sucraloza). I mimo, iż nie narzekam na smak to czasem chętnie bym to podgrzał (szczególnie zimą) ale oczywiście bez przesady tzn. zagotowania.

ginekologiem nie jestem ale zajrzec moge

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25
jo leb se podgrzej spamerze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Możesz podgrzewać białko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
miętki

ciesze sie ze i Twoje (wyrafinowane w koncu podniebienie :D) jest zadowolone :D

jazzman

mozna podgrzac
ale nie za bardzo - jak z kazdym bialkiem zrobi sie kleik, grudy itp - niezbyt milo to jesc - choc wartosci nie traci :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 6037 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 46147
Ice Cofee - całkiem ok

Moje pytanko odnosnie skladu WPC + WPI w jakich proporcjach ?

70-30

80-20

90-10

??



Edit : z ta leucyna to jest blad ze tylko 2,2g ?? Czy naprawde tak mało ?

Zmieniony przez - kasteta w dniu 2009-08-07 11:27:22

Bardzo mały człowiek, może rzucać bardzo duży cień...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5770 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42384
można policzyć :

1kg produktu = 750 gram białka
935g produktu to "białka" (wpc+wpi)
zakładamy że wpc to 75% bialka a wpi to 90%

oblicz stosunek x do y
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Axel dobre dobre - ale moze byc w przyblizeniu skuteczne :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 6037 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 46147
bez sensu axel i nic nie wnoszace

jak to jest z ta leucyna ? rozumiem ze to troche zenujace i nie wiem dlaczego tego nie chcecie wyjasnic ?

wasze wpc i wpi maja znacznie wiecej leucyny wiec nie rozumiem dlaczego tutaj tylko 2g na 100g odzywki

Bardzo mały człowiek, może rzucać bardzo duży cień...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 218 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7633
Uwaga jest słuszna. Ponawiam oficjalnie pytanie. Zjadłem tego białka troche kilogramów, zanim przerzuciłem sie na matrix i sp80. Cena Whey Protein Complex pozostaje dla mnie wciąż atrakcyjna, więc chciałbym wiedzieć, czy skupić się na sp80, czy śmiało inwestować w wpc100%.

Jak by nie spojrzeć, zestawiając podane surowce w dowolnych proporcjach - nie uzyska się tak niskiej zawartości leucyny, biorąc pod uwagę profil zdecydowanej większości surowców białkowych na rynku. ba... nawet biorąc pod uwagę, że sa pewne niewielkie różnice pomiędzy poszczególnymi surowcami. nigdy jednak nie spotkałem surowca pozyskiwanego z serwatki, który miał by tak niską zawartość leucyny.

jak to możliwe, że zawartość leuzyny jest tak niska? jaki ma to wpływ na wartość białka dla organizmu? olimp zawsze podaje na opakowaniach (przestarzałe, bo przestarzałe, ale jest) informacje dotyczącą BV. Tutaj nie ma - czyli jak by wiedziano, że nie można się tym pochwalić...

...no, ale dobra... jakim cudem tak nisko z leucyną? na prawde mnie to ciekawi, bo sam to białko jadłem w kilogramach. walory smakowe wypas, ale o z "wartością biologiczną"? jest tu wykorzystany jakiś surowiec, z którego jakimiś metodami półsyntetycznymi pozyskuje się leucyne, czy inne skłądniki, czy jaki czort ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
przyznam sie szczerze ze nie mam pojecia dlaczego tak jest

czy to pomylka czy tez inny rodzaj surowca/proces technologiczny/etc

spojrzalem jednak na aminogram i popatrzylem szerzej na BCAA porownujac np z 100% Natural WPC

w
tym kontekscie wyglada na to (jesli dobrze licze na szybko) ze tracimy jedynie ~2,8g na 100g produktu (dostajac 2g bialka mniej ze wzgledu na sklad produktu)
powiedzialbym ze dostajemy wiecej izoleucyny kosztem wlasnie leucyny

i choc 'kocham' leucyne
pokazuje to jak wazne jest zroznicowanie zrodel bialka w diecie


jesli oczywiscie to nie zwykly chochlik ...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

olimp whey protein complex 100%

Następny temat

Biogenix - Allegro

WHEY premium