...
Napisał(a)
no wlasnie...ostatnio zainteresowalem sie tematem zdrowego zywienia....no i zastanawiam sie na czym najlepiej smazyc? czytalem troche jednak wiekszosc artykułów wspolnie sie wyklucza...jakie jest wasze zdanie? na codzien uzywam kujawskiego
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Przez dłuższy czas smażyłem na smalcu.
Jednak przeszedłem na niskokaloryczne oleje do smażenia, np. PAM .
Wygodniej, niekoniecznie taniej, ale przy wycince nie wyobrażam sobie już męczyć się z innymi rozwiązaniami przy smażeniu.
Wolę jednak parować, ale za dużo mnie to kosztuje ... energii i czasu . Puszczę parowar od Brauna w dobre ręce za kilka stów .
Jednak przeszedłem na niskokaloryczne oleje do smażenia, np. PAM .
Wygodniej, niekoniecznie taniej, ale przy wycince nie wyobrażam sobie już męczyć się z innymi rozwiązaniami przy smażeniu.
Wolę jednak parować, ale za dużo mnie to kosztuje ... energii i czasu . Puszczę parowar od Brauna w dobre ręce za kilka stów .
...
Napisał(a)
Na teflonie ;) albo j/w
Ja tam w ten smalec nie wierze jest to tłuszcz pochodzenia zwierzęcego i mimo tego jaki pogląd panuje na sfd ze względu z tego co słyszę od nauczycieli bądź znajomych studentów tłuszcze zwierzęce są tymi tłuszczami fuuuj
Ja tam w ten smalec nie wierze jest to tłuszcz pochodzenia zwierzęcego i mimo tego jaki pogląd panuje na sfd ze względu z tego co słyszę od nauczycieli bądź znajomych studentów tłuszcze zwierzęce są tymi tłuszczami fuuuj
...
Napisał(a)
a ja smaże na pomidorach ;] pokrój na małe kawałki podduś potem smaż. mi się podoba
...
Napisał(a)
a ja jeszcze słyszałem, że niektórzy jak robią jajecznicę to zamiast, np. smalcu leją na teflon trochę wody i tak smażą... Tylko po co ta woda jak patelnia się rozgrzeje to to wyparuje?
...
Napisał(a)
Jajecznice to można spokojnie na oliwie z oliwek smażyć. Jak masz trochę więcej czasu to patelni nawet do 100 stopni nie musisz rozgrzewać ;)
...
Napisał(a)
Zawsze smaże na samym teflonie i mi smakuje wychodzi dobre w ogóle nie słyszałem żeby do jajecznicy dawac olej to trochę hardcorowe
...
Napisał(a)
ja tez smaze na samym teflonie bez zadnych tłuszczy :DD tylko ze tak załatwiłem juz dwie patelki bo sie nie da ich domyc pozniej :( oliwa z oliwek dobra ale droga jest jeszcze cooking spray z oliwy,kanoli i mct ale tez troche drogo wychodzi..sprobuje na tych pomidorach i wodzie nastepnym razem.
Polecane artykuły