Szacuny
8
Napisanych postów
732
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4130
Otwierasz butelkę z wodą, nalewasz na małą łyżeczkę od herbaty olej. Zatykasz przegrody nosowe (tak od środka) nie tykając nosa - żeby powonienie z jamy ustnej nie dostawało się do nosa. Bierzesz łyżeczkę do buzi i gdy olej jest juz w twojej jamie ustnej. Bierzesz łyka wody z butelki i olej płynie razem z wodą do twojego żołądka :) Nie czujesz smaku, nie czujesz zapachu, nie czujesz konsystencji w trakcie przełykania.
TYLKO uważaj jak ci się odbije żeby też zatkać nos. Ja osobiście nienawidzę zapachu ani smaku oliwy z oliwek z resztą lnianego też niezbyt.
P.S. to pomysł mojego autorstwa i wszelkie prawa zastrzeżone :D
POZDRO
Szacuny
2
Napisanych postów
53
Wiek
37 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3907
O żesz! Spróbuję na kolację hehe... Szczerze mówiąc dobry efekt że nie czuć głodu dosyć długo. Ja jem co około 3h więc do tej pory aż przychodzi czas na kolejny posiłek nie czuję zbytniej chęci żeby coś zjeść.
Co do smaku i zapachu to się przyłączę i powiem Ci, że podziwiam gościa, który napisał w jakimś temacie tu na forum, że oliwy niebardzo, ale lniany łyka z gwinta i mu smakuje
Zmieniony przez - Kuubex w dniu 2009-06-01 18:47:20
Szacuny
1
Napisanych postów
37
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3398
ja robie zawsze oliwę lub lniany z białeczkiem w szejkerze. Rozpuszcza się, a raczej rozbija i można śmiało pic taki najczęściej mam ostatni posiłek białko z wodą + oliwa
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Wiek
45 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
86319
Oliwą polewajcie gotowe posiłki Extra vergine jest mocno cierpka, nie przyjemna w smaku, lniany dobrej jakości jest gorzkawy.
Po co się katować piciem oleju solo, skoro można mieszać w szejku lub dodać do ugotowanej kaszy czy ryżu i będzie to samo, a smak nie wyczuwalny.
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
A ja lniany walę tylko z kielona albo z gwinta, zapijam nim twaróg na noc, a z rana to czasem do blendera dorzucam razem z płatkami i rodzynkami jak nie chce mi się orzechów łupać
I lniany wcale nie jest niedobry Bolek
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-06-09 11:01:52
Szacuny
0
Napisanych postów
60
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1368
Nie wiem co Wy macie do oliwy, ja tam bardzo lubię ;) świetny ostry zdecydowany smak vergine
"W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj - albo się z nimi urodziłeś, albo nie"
- Jérôme Le Banner
Szacuny
8
Napisanych postów
680
Wiek
42 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10203
dokładnie, mnie też smakuje oliwa i to bardzo!
Najbardziej przechowywana w lodówce, zimna - po łyknięciu czuć ostry smak w buzi. Może kupujecie oliwy, które nie odpowiadają Wam w smaku - dla mnie taką jest (mimo, że chwalona) YBARRA. Ma bardzo roślinny,gorzkawy posmak. Zupełnie inaczej smakuje Nefeli (cena 23-26zł) - wysokiej klasy oliwa,zdecydowany ostry smak jak przstało na dojrzałe, czarne oliwki. Równie pyszna ale delikatniejsza (bo tłoczona z zielonych) jest Toscana (dokładną nazwę mogę podać jak kogoś to obchodzi, bo nie pamiętam). Te dwie oliwy, wchodzą łyżeczką ze smakiem