SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

oliwa z oliwek i olej lniany na odchudzanie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 18281

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 732 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4130
Otwierasz butelkę z wodą, nalewasz na małą łyżeczkę od herbaty olej. Zatykasz przegrody nosowe (tak od środka) nie tykając nosa - żeby powonienie z jamy ustnej nie dostawało się do nosa. Bierzesz łyżeczkę do buzi i gdy olej jest juz w twojej jamie ustnej. Bierzesz łyka wody z butelki i olej płynie razem z wodą do twojego żołądka :) Nie czujesz smaku, nie czujesz zapachu, nie czujesz konsystencji w trakcie przełykania.
TYLKO uważaj jak ci się odbije żeby też zatkać nos. Ja osobiście nienawidzę zapachu ani smaku oliwy z oliwek z resztą lnianego też niezbyt.

P.S. to pomysł mojego autorstwa i wszelkie prawa zastrzeżone :D
POZDRO
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 53 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3907
O żesz! Spróbuję na kolację hehe... Szczerze mówiąc dobry efekt że nie czuć głodu dosyć długo. Ja jem co około 3h więc do tej pory aż przychodzi czas na kolejny posiłek nie czuję zbytniej chęci żeby coś zjeść.

Co do smaku i zapachu to się przyłączę i powiem Ci, że podziwiam gościa, który napisał w jakimś temacie tu na forum, że oliwy niebardzo, ale lniany łyka z gwinta i mu smakuje

Zmieniony przez - Kuubex w dniu 2009-06-01 18:47:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 5537 Wiek 53 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 47895
Jak nie podchodzi lniany, to pare lyzek siemia lnianego do salatki i efekt ten sam. Ja osobiscie lnianego nie przelkne...

Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-06-01 19:49:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 53 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3907
No to dopalacz dodatkowy bo siemię lniane też zawiera zdrowe tłuszcze, z tym że nie zapominać! Zmielone siemię lniane!

Ma ktoś jeszcze jakieś sposoby?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 37 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3398
ja robie zawsze oliwę lub lniany z białeczkiem w szejkerze. Rozpuszcza się, a raczej rozbija i można śmiało pic taki najczęściej mam ostatni posiłek białko z wodą + oliwa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 86319
Oliwą polewajcie gotowe posiłki
Extra vergine jest mocno cierpka, nie przyjemna w smaku, lniany dobrej jakości jest gorzkawy.
Po co się katować piciem oleju solo, skoro można mieszać w szejku lub dodać do ugotowanej kaszy czy ryżu i będzie to samo, a smak nie wyczuwalny.

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A ja lniany walę tylko z kielona albo z gwinta, zapijam nim twaróg na noc, a z rana to czasem do blendera dorzucam razem z płatkami i rodzynkami jak nie chce mi się orzechów łupać
I lniany wcale nie jest niedobry Bolek

Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-06-09 11:01:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
To ja już wolę walnąć z gwinta i zagryźć niż polać oliwą posiłek, zawsze cały mi przechodzi smakiem i zapachem oliwy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 60 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1368
Nie wiem co Wy macie do oliwy, ja tam bardzo lubię ;) świetny ostry zdecydowany smak vergine

"W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj - albo się z nimi urodziłeś, albo nie"
- Jérôme Le Banner

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 680 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10203
dokładnie, mnie też smakuje oliwa i to bardzo!
Najbardziej przechowywana w lodówce, zimna - po łyknięciu czuć ostry smak w buzi. Może kupujecie oliwy, które nie odpowiadają Wam w smaku - dla mnie taką jest (mimo, że chwalona) YBARRA. Ma bardzo roślinny,gorzkawy posmak. Zupełnie inaczej smakuje Nefeli (cena 23-26zł) - wysokiej klasy oliwa,zdecydowany ostry smak jak przstało na dojrzałe, czarne oliwki. Równie pyszna ale delikatniejsza (bo tłoczona z zielonych) jest Toscana (dokładną nazwę mogę podać jak kogoś to obchodzi, bo nie pamiętam). Te dwie oliwy, wchodzą łyżeczką ze smakiem
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

"Porost" Kości?

Następny temat

Dieta - Porada

WHEY premium