SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

NAGRODY -WAZNE - PRZECZYTAJ

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9395

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 2058 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 33403
nie bede zakladal niepotrzebnie nowego tematu, napisze tutaj
moje propozycje zmian w dziale:

1.oznaczanie w nazwie każdego tematu danego przepisu określonym tagiem, który przypisywałby dana potrawe na określony cel, np. lowcarb [LC], itp.
2.po upływie jakiegoś czasu, np. rok można by zebrać wszystkie (albo najlepsze) przepisy z danej kategorii w jeden temat i podwiesić
3.każdy nowy temat powinien zostać zaakceptowany lub usunięty przez moderatora (gdyby sie nie nadawał, lub się powtarzał - bo po co 100 przepisów na sałatki (z majonezem ), które różnią się 2 składnikami? )
4.wiem panowie, że macie dużo zajęć ale ostatnio troche się burdel robi, mało kto podaje wartości, fotki, pojawiają się przepisy a'la pani domu. chyba, że wolicie raz na jakis czas kasować przepisy hurtowo?

"These are the people who always know a guy who knew a guy, who took steroids and his head exploded."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
dzięki za sugestie, temat z najlepszymi przepisami w dziale będzie stworzony w najbliższym czasie. Oznaczanie tematów było już rozważane ale jak na razie jest za mało przepisów na low carb żeby wprowadzać taki wymóg. Co do usuwania tematów to są usuwane na bieżąco (nawet nie wiesz ile tego dziennie leci ), jeśli chodzi o podawanie wartości to staramy się z tym walczyć.

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 2058 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 33403
większość przepisów opiera się na "robimy cośtam i dodajemy ryż/makaron". niektóre z nich, bez ryżu czy makaronu, po lekkim tuningu nadałyby się na LC. przy zakładaniu tematu zbiorczego można by zrobić do takich przepisów adnotacje w stylu "werjsa LC - nie dajemy ryżu, dodajemy oliwę i ser". takie coś nie zajmie dużo czasu, a temat z przepisami będzie przydatny dla większej ilości użytkowników, zwłaszcza tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z kuchnią

"These are the people who always know a guy who knew a guy, who took steroids and his head exploded."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
nie ma zdjęcia = temat leci

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 414
z nudów zrobilem kalkulator wartosci odżywczych w excelu, teraz każdy może podac wartosci odżywcze swojego dania bez długiego liczenia . Jak mod jest za, niech podwiesi to gdzies

www.pecho.elsat.net.pl/sfd/excel/ 

wersja dla starego i nowego excela
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
coś nie tak z tym kalkulatorem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 414
a dokładniej co nie tak ? (na dole pierwsza zakładka) wpisujesz kalorie blebleble a w drugiej otrzymujesz przelicznik na tyle ile uzyto [g] danego produktu, na całość lub 100g calego dania łątwo można sobie dodawac coś wiecej, mniej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mi poprostu nie otworzy się program w exelu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Co jest złego w pizzy na mase? Ja zawsze robie pizze na pizzy sos pomidorowy i kurak na to troszkę startego sera. Chodzi o smażenie ciasto czy ser? bo na prawdę nie wiem.. a pizza pizzy nie równa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
wydaje mi sie ze mowisz o masie tluszczowej a nie miesniowej
pzdr.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Alternatywa dla płatków owsianych

Następny temat

Wafelki białkowe

WHEY premium