Dzień 1:
Śniadanie:
Kanapki z pomidorem
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Ser topiony, edamski 50g
• Pomidor 100g- średni
Lunch:
Sałatka z polędwicą z indyka, pomidorem i patisonami marynowanymi
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Polędwica z indyka 50g
• Pomidor 200g- duży
• Patisony marynowane 100g
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Ryż brązowy z solą, szparagami, papryką czerwoną i z tartym parmezanem
• Ryż brązowy 40g
• Sola świeża 100g
• Papryka czerwona 200g- średnia sztuka
• Szparagi konserwowe 200g
• Ser, Parmezan 10g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 2:
Śniadanie:
Kanapki z polędwicą drobiową
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
•
Polędwica z piersi kurczaka 50g
• Fasola mung, kiełki 10g
Lunch:
Sałatka z tartym żółtym serem, ogórkiem i oliwkami
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Ser, Gouda tłusty 30g
• Ogórek 200g
• Fasola mung, kiełki 10g
• Oliwki marynowane- 10 sztuk
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Kasza kuskus z kurczakiem duszonym, marchewką, sałatą i sosem jogurtowym
• Kasza kuskus 40g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
• Kukurydza, kolby 50g
• Marchew 200g
• Sałata- do woli
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 20g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 3:
Śniadanie:
Kanapki z twarogiem wiejskim, pomidorem i odrobiną szczypiorku
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Serek twarogowy ziarnisty 50g
• Pomidor 100g- średni
• Szczypiorek- do smaku
Lunch:
Sałatka z polędwicą, odrobiną tartego sera, ogórkiem, ogórkiem kwaszonym, patisonami marynowanymi i odrobiną koperku
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Polędwica sopocka 30g
• Ser, Edamski tłusty 15g
• Ogórek świeży 50g- mały
• Patisony marynowane 100g
• Ogórek kwaszony 100g
• Koperek ogrodowy- do smaku
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Spaghetti z łososiem, pomidorem, cebulką, oliwkami, odrobiną koperku i sosem jogurtowym
• Makaron spaghetti 40g
• Łosoś świeży 100g
• Cebula 50g- mała
• Pomidor 300g
• Oliwki marynowane- 10 sztuk
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 20g
• Koperek ogrodowy- do smaku
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 4:
Śniadanie:
Kanapki z ogórkiem kwaszonym
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Serek typu "Fromage" naturalny 25g
• Ogórek kwaszony 100g
Lunch:
Sałatka z jajkami, pomidorem, ogórkiem, odrobiną pietruszki i odrobiną sera dojrzewającego
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Ser, Rokpol pełnotłusty 25g
• Jaja kurze całe 60g- jedna średnia sztuka
• Pomidor 100g- średni
• Ogórek świeży 100g- średni
• Pietruszka liście- do smaku
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Kasza gryczana z papryką żółtą i odrobiną koperku z chudą wołowiną
• Kasza gryczana 40g
• Wołowina, polędwica 100g
• Papryka żółta 10g
• Koperek ogrodowy- do smaku
• Kapusta biała 100g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 5:
Śniadanie:
Kanapki z polędwicą i sałatą
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Polędwica sopocka 30g
• Sałata- do woli
Lunch:
Kanapki z ogórkiem, pomidorem i sałatą
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Ser typu "Feta" 50g
• Pomidor 200g- duży
• Ogórek świeży 100g- średni
Obiad:
Makaron pełnoziarnisty z sadzonym jajkiem, pokruszonym serem feta, pomidorem i cebulką
• Makaron pełnoziarnisty 40g
• Jaja kurze całe 60g- jedna średnia sztuka
• Pomidor 500g
• Cebula 50g- mała
• Ser typu "Feta" 30g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 6:
Śniadanie:
Kanapki z twarogiem wiejskim i ogórkiem
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Serek twarogowy ziarnisty 100g
• Ogórek świeży 100g- średni
Lunch:
Sałatka z wędzonym łososiem, pomidorem i sałatą
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Łosoś wędzony 50g
• Patisony marynowane 100g
• Pomidor 100g- średni
Obiad:
Spaghetti z kurczakiem duszonym, pomidorem, cebulką, sosem pomidorowym, odrobiną pietruszki i odrobiną tartego sera
• Makaron spaghetti 40g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
• Pietruszka liście- do smaku
• Pomidor 300g
• Cebula 50g- mała
• Koncentrat pomidorowy 30% 20g
• Ser, Gouda tłusty 10g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 7:
Śniadanie:
Kanapki z polędwicą z indyka
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Polędwica z indyka 50g
• Patisony marynowane 50g
Lunch:
Sałatka z polędwicą z indyka, mozzarellą, ogórkiem kwaszonym, oliwkami i prażonymi pestkami dyni
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Polędwica z indyka 50g
• Mozzarella 30g
• Ogórek kwaszony 100g
• Oliwki marynowane- 10 sztuk
• Fasola mung, kiełki 100g
• Dynia, pestki 5g
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Kotlet słoneczny drobiowy z pęczakiem, sałatka z rzodkiewkami, sałatą i sosem jogurtowym
• Kasza jęczmienna, pęczak 40g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
• Jaja kurze całe 30g
• Sałata- do woli
• Rzodkiewka 200g
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 8:
Śniadanie:
Kanapki z pomidorem
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Ser topiony, edamski 50g
• Pomidor 100g- średni
Lunch:
Sałatka z polędwicą z indyka, pomidorem i patisonami marynowanymi
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Polędwica z indyka 50g
• Pomidor 200g- duży
• Patisony marynowane 100g
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Kasza kuskus z kurczakiem duszonym, marchewką, sałatą i sosem jogurtowym
• Kasza kuskus 40g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
• Kukurydza, kolby 50g
• Marchew 200g
• Sałata- do woli
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 20g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 9:
Śniadanie:
Kanapki z polędwicą drobiową
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Polędwica z piersi kurczaka 50g
• Fasola mung, kiełki 10g
Lunch:
Sałatka z tartym żółtym serem, ogórkiem i oliwkami
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Ser, Gouda tłusty 30g
• Ogórek 200g
• Fasola mung, kiełki 10g
• Oliwki marynowane- 10 sztuk
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Ryż brązowy z solą, szparagami, papryką czerwoną i z tartym parmezanem
• Ryż brązowy 40g
• Sola świeża 100g
• Papryka czerwona 200g- średnia sztuka
• Szparagi konserwowe 200g
• Ser, Parmezan 10g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 10:
Śniadanie:
Kanapki z twarogiem wiejskim, pomidorem i odrobiną szczypiorku
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Serek twarogowy ziarnisty 50g
• Pomidor 100g- średni
• Szczypiorek- do smaku
Lunch:
Sałatka z polędwicą, odrobiną tartego sera, ogórkiem, ogórkiem kwaszonym, patisonami marynowanymi i odrobiną koperku
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Polędwica sopocka 30g
• Ser, Edamski tłusty 15g
• Ogórek świeży 50g- mały
• Patisony marynowane 100g
• Ogórek kwaszony 100g
• Koperek ogrodowy- do smaku
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Kasza gryczana z papryką żółtą i odrobiną koperku z chudą wołowiną
• Kasza gryczana 40g
• Wołowina, polędwica 100g
• Papryka żółta 10g
• Koperek ogrodowy- do smaku
• Kapusta biała 100g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 11:
Śniadanie:
Kanapki z ogórkiem kwaszonym
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Serek typu "Fromage" naturalny 25g
• Ogórek kwaszony 100g
Lunch:
Sałatka z jajkami, pomidorem, ogórkiem, odrobiną pietruszki i odrobiną sera dojrzewającego
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Ser, Rokpol pełnotłusty 25g
• Jaja kurze całe 60g- jedna średnia sztuka
• Pomidor 100g- średni
• Ogórek świeży 100g- średni
• Pietruszka liście- do smaku
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Spaghetti z łososiem, pomidorem, cebulką, oliwkami, odrobiną koperku i sosem jogurtowym
• Makaron spaghetti 40g
• Łosoś świeży 100g
• Cebula 50g- mała
• Pomidor 300g
• Oliwki marynowane- 10 sztuk
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 20g
• Koperek ogrodowy- do smaku
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 12:
Śniadanie:
Kanapki z polędwicą i sałatą
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Polędwica sopocka 30g
• Sałata- do woli
Lunch:
Kanapki z ogórkiem, pomidorem i sałatą
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Ser typu "Feta" 50g
• Pomidor 200g- duży
• Ogórek świeży 100g- średni
Obiad:
Kotlet słoneczny drobiowy z pęczakiem, sałatka z rzodkiewkami, sałatą i sosem jogurtowym
• Kasza jęczmienna, pęczak 40g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
• Jaja kurze całe 30g
• Sałata- do woli
• Rzodkiewka 200g
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 13:
Śniadanie:
Kanapki z twarogiem wiejskim i ogórkiem
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Serek twarogowy ziarnisty 100g
• Ogórek świeży 100g- średni
Lunch:
Sałatka z wędzonym łososiem, pomidorem i sałatą
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Łosoś wędzony 50g
• Patisony marynowane 100g
• Pomidor 100g- średni
Obiad:
Makaron pełnoziarnisty z sadzonym jajkiem, pokruszonym serem feta, pomidorem i cebulką
• Makaron pełnoziarnisty 40g
• Jaja kurze całe 60g- jedna średnia sztuka
• Pomidor 500g
• Cebula 50g- mała
• Ser typu "Feta" 30g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175g
• Sok pomidorowy 250g
Dzień 14:
Śniadanie:
Kanapki z polędwicą z indyka
• Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki
• Masło extra 5g- płaska łyżeczka
• Polędwica z indyka 50g
• Patisony marynowane 50g
Lunch:
Sałatka z polędwicą z indyka, mozzarellą, ogórkiem kwaszonym, oliwkami i prażonymi pestkami dyni
• Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka
• Sałata- do woli
• Polędwica z indyka 50g
• Mozzarella 30g
• Ogórek kwaszony 100g
• Oliwki marynowane- 10 sztuk
• Fasola mung, kiełki 100g
• Dynia, pestki 5g
• Olej sojowy 5g- łyżeczka
Obiad:
Spaghetti z kurczakiem duszonym, pomidorem, cebulką, sosem pomidorowym, odrobiną pietruszki i odrobiną tartego sera
• Makaron spaghetti 40g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
• Pietruszka liście- do smaku
• Pomidor 300g
• Cebula 50g- mała
• Koncentrat pomidorowy 30% 20g
• Ser, Gouda tłusty 10g
• Oliwa z oliwek 10g- łyżka
Przekąska:
Jogurt z
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100g
• Sok pomidorowy 250g
Lista zakupów na 1 tydzień
• Cebula 150g
• Chleb żytni pełnoziarnisty 100g- cztery cienkie kromki
• Chleb żytni pytlowy 425g
• Dynia, pestki 5g
• Fasola mung, kiełki 120g
• Jaja kurze całe 150g
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 1125g
• Kapusta biała 100g
• Kasza gryczana 40g
• Kasza jęczmienna, pęczak 40g
• Kasza kuskus 40g
• Koncentrat pomidorowy 30% 20g
• Koper ogrodowy 0g
• Kukurydza, kolby 50g
• Makaron pełnoziarnisty 40g
• Makaron spaghetti 80g
• Marchew 200g
• Masło extra 25g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g
• Mozzarella 30g
• Ogórek 550g
• Ogórek kwaszony 300g
• Olej sojowy 25g
• Oliwa z oliwek 70g
• Oliwki zielone marynowane 60g
• Papryka czerwona 200g- średnia sztuka
• Papryka żółta 10g
• Patisony marynowane 350g
• Pietruszka, liście 0g
• Polędwica sopocka 60g
• Polędwica z indyka 150g
• Polędwica z piersi kurczaka 50g
• Pomidor 1900g
• Ryż brązowy 40g
• Rzodkiewka 200g
• Sałata 92g
• Ser topiony, edamski 50g
• Ser typu "Feta" 80g
• Ser, Edamski tłusty 15g
• Ser, Gouda tłusty 40g
• Ser, Parmezan 10g
• Ser, Rokpol pełnotłusty 25g
• Serek twarogowy ziarnisty 150g
• Serek typu "Fromage" naturalny 25g
• Sok pomidorowy 1750g
• Sola świeża 100g
• Szczypiorek 0g
• Szparagi konserwowe 200g
• Wołowina, polędwica 100g
• Łosoś wędzony 50g
• Łosoś świeży 100g
Lista zakupów na 2 tydzień
• Cebula 150g
• Chleb żytni pełnoziarnisty 100g- cztery cienkie kromki
• Chleb żytni pytlowy 425g
• Dynia, pestki 5g
• Fasola mung, kiełki 120g
• Jaja kurze całe 150g
• Jogurt naturalny 2% tłuszczu 1125g
• Kapusta biała 100g
• Kasza gryczana 40g
• Kasza jęczmienna, pęczak 40g
• Kasza kuskus 40g
• Koncentrat pomidorowy 30% 20g
• Koper ogrodowy 0g
• Kukurydza, kolby 50g
• Makaron pełnoziarnisty 40g
• Makaron spaghetti 80g
• Marchew 200g
• Masło extra 25g
• Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g
• Mozzarella 30g
• Ogórek 550g
• Ogórek kwaszony 300g
• Olej sojowy 25g
• Oliwa z oliwek 70g
• Oliwki zielone marynowane 60g
• Papryka czerwona 200g- średnia sztuka
• Papryka żółta 10g
• Patisony marynowane 350g
• Pietruszka, liście 0g
• Polędwica sopocka 60g
• Polędwica z indyka 150g
• Polędwica z piersi kurczaka 50g
• Pomidor 1900g
• Ryż brązowy 40g
• Rzodkiewka 200g
• Sałata 92g
• Ser topiony, edamski 50g
• Ser typu "Feta" 80g
• Ser, Edamski tłusty 15g
• Ser, Gouda tłusty 40g
• Ser, Parmezan 10g
• Ser, Rokpol pełnotłusty 25g
• Serek twarogowy ziarnisty 150g
• Serek typu "Fromage" naturalny 25g
• Sok pomidorowy 1750g
• Sola świeża 100g
• Szczypiorek 0g
• Szparagi konserwowe 200g
• Wołowina, polędwica 100g
• Łosoś wędzony 50g
• Łosoś świeży 100g