SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

co lepsze pierś z kurczaka czy indyka?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 54467

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 78 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 946
tak jak w temacie,jhest jakas roznica miedzy piersia z kurczaka a piersia z indyka?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 121 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 78
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ SKÓRY 100g

Wartość energetyczna 121,00 kcal
Białko 21,80 g
Węglowodany 0,00 g
Tłuszcz 3.70

CENA 1KG/ około 15zł

PIERŚ Z INDYKA BEZ SKÓRY 100g

Wartość energetyczna 83,00 kcal
Białko 18,50 g
Węglowodany 0,00 g
Tłuszcz 0,90 g
CENA 1KG/ około 22zł


Jednym z głównych zalet indyka jest to, że jego organizm nie przeżyje żadnej dawki leków/ antybiotyków/ sterydów itd. Dlatego też jego mięso jest droższe, gdyż choduje się go aż 24 tygodnie, bez żadnych sztucznych wspomagaczy.
Indyki w ciasnocie giną. Ich hodowla odbywa się w lepszych warunkach, co przekłada się na jakość mięsa.
Najważniejszym jest ten, że indyk nie uczula.

Jest to bardzo ważne, że kurczaka można w bardzo łatwy sposób i w bardzo szybkim tempie utuczyć. Z indykiem nie da się tego zrobić. Indyka nie da się sztucznie utuczyć.
Warto także wiedzieć, że kurczak, którego kupujemy w marketach z pewnością chowany był w bardzo trudnych warunkach, w strasznym ścisku.
Nie jest to na pewno dobra wiadomość dla ekologów, którzy nie pochwalają tego typu zachowania. Nie jest to także zdrowe, gdyż jeśli jeden z kurczaków zachoruje w jakiś sposób to wówczas choroba w szybki sposób przechodzi na pozostały drób.

Za to kurczaka choduje się tylko 6 tygodni. Ze względu na krótki okres życia, faszerowane są antybiotykami i hormonami, które mają na celu pobudzić ich wzrost. Dodatkowo, w takich warunkach szerzy się wiele chorób, którymi kurczaki zarażają się jedne od drugiego. Aby temu zapobiec faszeruje się je lekami.






Zmieniony przez - godav w dniu 2017-10-31 20:05:51
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 507 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 13978
Raczej dużej różnicy nie ma. Jedz to co Ci bardziej smakuje. Ja osobiście jem piersi z kurczaka bo tańsze:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 78 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 946
wlasnie z indyka mi bardziej smakuje i lepiej ja sie przyrzadza a roznica w cenie jest niewielka z kurczaka po12,95 a z indyka po 13,95 i lepiej ja sie porcjuje:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 78 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 946
z kurczaka szamalem przez 6miesiecy i troche juz mi sie przejadla:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 507 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 13978
to nie widzę problemu żebyś jadł z indyka. To też bardzo dobre mięso. właśnie pomyślałem ze dawno go nie jadłem. Jutro to ulegnie zmianie:)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 260 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2279
Podobno piersi z indyka mają sporo chromu, co może być przydatne ;)
3

Z PSD do HTML
www.czarnykod.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 507 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 13978
pierś z kurczaka:
białko: 21,5g, tłuszcz:1,3
pierś z indyka:
białko:19, tłuszcz:0,7

jak widać dużej różnicy nie ma więc jedz co lubisz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 16776 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68814
z indyka mieso jest lepsze twardsze i smaczniejsze tylko ze drozsze
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 78 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 946
wlasnie jestem po konsumpcji piersi z indyka i w smaku jest o wiele lepsza od kurczaka i narazie bede sie jej tryzmal

p.s sołtys:skad masz to info ile bialka itd w piersi z kurczaka i indyka?tak jak warzylem jeden kotlet z piersi indyka wazy 200g to z bilansem mysle nie ebedzie tak zle:)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 16776 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68814
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 5280 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22336
Co lepsze blondynka czy brunetka?

Mięso jak mięso, jeden chooj

Zmieniony przez - Egon15 w dniu 2009-03-08 13:33:11
4
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Brak efektów

Następny temat

Dieta na refluks żołądkowo-przełykowy.

WHEY premium