koles08 pokolei :
3 Jajka (b:19g,T:15g,W:0,9)
100g Płatki kukurydziane (B:7,6g, T: 2,75g ,W: 84,7g)
100g mleka uht 3,2% (B:3,3, T:3,2g , W:4,8g)
kukurydziane na owsiane mleko daj 2% i troche wiecej,dorzuc jakiejs oliwy ew.owoc
kukurydziane mają wiecej wegli a zrodlem bialka sa jajka , mam dać 2% a pozniej zwiekszać tłuszcze ? Po co ograniczać coś czego mam niedobór.
Sniadanie II 9:00
100g Bułka pszenna zwykła (B:7,3g , T:1,5g , W:56g)
100g poledwica sopocka (B:20, T:9,1 , W:0,9)
50g twaróg chudy (B:9,9 , T:0,25 , W:1,8g)
0,05 Masło (B:0, T:3,5,0)
bulke zmien na chleb razowy maslo zmien na orzechy/pestki dodaj warzyw
chleb razowy ma mniej wegli od pszennej (o ok.10g) , maslo idzie minimalna ilosc nie bede jadl na sucho ;p 0,05g co to jest ?
III posiłek 12:30
100g Banan / lub jabłko (B:0,4,T:0,4,21g)
to nie posilek daj np.chleb razowy,jajka/mieso,warzywa,orzechy/pestki
Zgadzam się ale nie dam rady tyle zjeść w ciagu paru godzin , nie zmieści mi się ;/
Posiłek przetreningowy 15:00
120g Ryżu (B:0,7g,T:0,7,W:91,5g)
200g watróbka drobiowa (B:38,2, T:12,6,W:1,2)
+ surówka
B:39 T:13,3 W:93g
watrobke zmien na mieso/rybe dodaj oliwy
watrobka drobiowa ma niezle poklady białka porownalne to ryb. Czemu mam zmienić ?
Posiłek potreningowy
100g wafli ryżowych (B:7,5g, T:0,W:78g)
100g twarogu chudego (B:19,8g T:0,5g, W:3,5g)
daj bezposrednio po treningu owoc/sok ew.troche wafli a po ok.30min posilek ryz/kasza/makaron+mieso/ryba,warzywa
A nie chodzi w tym posiłku o szybkie dostraczenie do miesni wegli i bialka ? Wiec to ma byc dorazna dawka szybko wchlanianych wegli z wafli
Kolacja
100g mleka (B:3,3, T:3,2, W:4,8)
100g twarogu chudego (B:19,8g, T:0,5 W:3,5)
bez mleka dodaj oliwy
B:23g T:4,9 W:8g
Wywalic mleko z kazeiną ? Czemu to ma służyć. Czym mam zastąpić szynkę ? Przeciez piersi z kurczaka i ryz to nie jedyne zrodlo bialka i wegli ...
Wypowiedz na temat wafli ryzowych :
Atomic
Wysłana - 10 lipiec 2001 07:47
Wafle ryżowe to węglowodany proste. Mają bardzo wysoki indeks glikemiczny, wyzszy nawet od czystej glukozy.
Ryż brązowy owszem, jest źródłem ww złozonych ale proces obróbki ma tutaj decydujące znaczenie. Nie wiem dokładnie jak wygląda sposób produkcji tych wafli ale żeby ryż tak spęczniał i uformował się, musi być poddany działaniu bardzo wysokiej temperatury i ciśnienia. To sprawia że łańcuchy weglowodanowe znacznie się skracają a indeks glikemiczny rośnie. Na przykład zawartość błonnika w ryżu sięga 9%, w waflach to tylko 2-3%(nie pamietam dokładnie). Wafle to zywność w wysokim stopniu przetworzona.
Czyli powinny sie nadawac na szybki posilek po treningowy
Moderator Odżywianie
Zmieniony przez - born4run w dniu 2009-03-06 23:17:58