Szacuny
19
Napisanych postów
740
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7183
fajne, wcześniej sobie zrobiłem i wyszły naprawdę dobre
dziękuje za przepis
nie rozumiem tylko jednej rzeczy... czemu niektórzy piszą na redukcji to mogą się tylko obejść smakiem itp. a przepraszam bardzo gdzie tu jest bomba węglowodanów? Sory, ale wywalając majonez i mąkę placki wychodzą równie smaczne i można je z powodzeniem wcinać na redukcji...
Szacuny
19
Napisanych postów
740
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7183
ja tam na teflonie smażę, więc jedyny bezpośredni tłuszcz w postaci łyżki oliwy dolanej do konsystencji placków raczej jakiś megachemicznych związków podczas takiego smażenia nie wytwarza
Szacuny
19
Napisanych postów
740
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7183
to nie będzie smażenie tylko gotowanie albo duszenie chociażby
niezdrowo by było jakbym wylał tą oliwę na patelnie i czekał aż się rozgrzeje do wysokiej temperatury, po czym wrzucił na nią placki
a zmiksowanie składników w tym oliwy i wrzucenie na patelnie jest nieporównywalne do normalnego, wyżej opisanego smażenia na tłuszczu
tu nie smażę na tłuszczu, ale smażę utłuszczoną i konsystencjonalnie związaną potrawę