SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

CIASTO KOKOSOWE LOW CARB

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 84949

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1598 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7794
Ja dalam za dużo wiórków. Słodziłam słodzikiem
Ale jak slodzisz miodem to poprostu daj łyżeczke, przemiksuj jeszcze i spróbuj, jesli ciasto bedzie slodkie to wystarczy. ale mała łyżeczka to 4g węgli z tego co spojrzalam

3 łyżki stołowe to chyba nawet za duzo bedzie. dodawaj po łyżeczce, przemiksuj i próbuj
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 3613 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19374
rozumiem że wszystkie składniki miksujesz w blenderze?

Here we stand or here we fall, history won't care at all...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1598 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7794
nie, mam zwykły stary mikser, i do michy wszystko wrzucilam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 3613 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19374
Zrobiłem wczoraj i wyszło genialnie choć zdeczko suche! Wielkie dzięki za przepis i miąłeś racje B50 - żona też zachwycona:)
Kurna to ma około 120 gr białka i tyle smao tłuszczu, węgl iniewiele! 3 mega pyszne posiłki, a pare minut roboty. NAprawdę dla mnie odkrycie ameryki. I całe koszty to około 14 złoty!

Jeden mały problem - wyłożyłem forme papierem do pieczenia i niestety ciasto się przyklieiło na amen. Jest na to jakiś sposób?

[

Zmieniony przez - Rusku w dniu 2009-01-28 10:01:31

Zmieniony przez - Rusku w dniu 2009-01-28 10:12:00

Here we stand or here we fall, history won't care at all...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1598 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7794
no niestety wydaje mi sie ze jest za mało mączne i nie bedzie idealnie od papieru odchodzic, moje tez trzeba troche wydrapywac. ale ja kupilam jednorazowe foremki do ciasta z takiej grubej alufolii...
ok 1pln/.szt, zresztą widac ją na foto, jak dobrze szerokjim nożem podważysz to jest calkiem ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 3613 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19374
da sie przeżyć jak sobie pomyślę że moge bezkarnie zajadać coś na słodko przy low-carb:)
BTW z tym słodzikiem to miał ktoś rację. Przed włożeniem do pieca było słodziutkie, a po upieczeniu już mniej zdecydowanie. Dobrze, żę dałem jescze troche miodu.

Here we stand or here we fall, history won't care at all...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1598 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7794
ja tak niestety srednio bezkarnie, bo mimo niskich wegli to ma za duzo tluszczu niestety jak dla mnie, a przy odchudzanku chyba tluszczy tez musze pilnowac....

ale na pare kawalkow sie skusilam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 3613 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19374
to dawaj mniej wiórków, migdałów i będzie ok.

Here we stand or here we fall, history won't care at all...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 10337 Wiek 1 rok Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 56955




Na wstepie chcialem podziekowac B-50 i Marcinowi_olb za extra przepis
ja zdrobilem swoje ciasto orzechowe, dalem pokrojone orzechy i migdaly do tego dodalem troszke proszku do pieczenia co i tak nic nie dalo bo wyszlo plaskie jak nalesnik , niestety nie mam sera bialego jaki potrzebny znalazlem taki mysle ze jest ok tutaj wszyscy go do ciast dodaja oto foto
ciasto baardzo dobre i syte, fakt troche suche ale z mlekiem bedzie ok
wartosci:
3 jajka; 24gr bialka
250gr ricotty: 22.5gr bialka, 17gr wegli,
32gr odzywli whey pro czek: 24gr bialka
orzechy, migdaly nei wiem ile najwazniejsze bialeczko
w sumie 70gr bialka, 17ww

Zmieniony przez - MACIEJA21 w dniu 2009-02-02 18:15:54

Macieja
MY FOTO http://www.sfd.pl/temat208080/ i strona 4

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1782
świetny przepis, sog juz poszedł :)
odrazu wziołem się za robienie tego placka, jako iż nie mam białka tak wiec zrobie wersje podstawowa
ciasto gotowe, piekarnik sie grzeje i musze wam powiedziec, że to ciasto jest tak dobre ze bym je wszamał nawet na surowo :D

edit: dodalem jeszcze z 10g rodzynek :P i podliczyłem wartosci, wyglada to nastepujaco:P
B: ~116g
WW: ~40g
T: ~83g (+75g z wiórek kokosu )
( w całym produkcie )
na szkolny obiad idealne :D


to jeszcze raz zmienie... nie widziałem, że wiórki maja tyle tluszczu! :D B-50 aleś "bombe" wynalazł:D
Zmieniony przez - n00n w dniu 2009-02-03 20:07:22

Zmieniony przez - n00n w dniu 2009-02-03 20:17:52

no i jestem po konsumpcji:D... samo ciasto było lepsze, moze z odżywka było by lepsze, next time się spradzi, jutro bede testował CIASTO RYŻOWE

Zmieniony przez - n00n w dniu 2009-02-03 20:36:07

w pogoni za marzeniami...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

!!! WITAMY - PRZECZYTAJ! ZANIM ZAŁOŻYSZ TEMAT !!!

Następny temat

Spaghetti Bolonese bodybuilding version

forma lato