SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Odgrzewanie

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 4160

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 22971 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 91876
rozumiem ze kupujesz droższe,

jaki mniej wiecej pułap cenowy?

a teflon schodzi z czasem czy nie?

ja mam generalnie te tańsze te teflonówki i jakiejs tam ilości tłuszczu przeważnie wymagają, a po dłuższym uzytkowaniu zauważalne jest łuszczenie teflonu (z tosteru,gofrownicy zresztą też odłazi ustrojstwo)
:/

Zmieniony przez - bic44 w dniu 2008-08-12 16:51:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1960 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 41785
Miałem jakieś stare patelnie teflonowe, i przy nich potrzebna była woda (jak ryż odgrzewałem) lub trochę 'smarowidła' jak grzałem np. kurę. Co do cen, to się nie orientuję - poprosiłem mamę o coś porządniejszego, i za 68 zł mam bardzo fajną patelnię, na której odgrzewam ziemniaki/ryż nawet bez kropli wody.
Kotlety z piersi kurczaka/kurczaka też da radę bez, ale 'asekuracyjnie' dodam dosłownie trzy krople (jak grzejesz krótko to nie ma mowy żeby coś się stało, ja to lubię zjeść tylko aby było ciepłe a nie gorące, wtedy starczy kilka minut). A jak zależy ci na czasie to przykryj pokrywką i będzie (jak na patelnie) szybko przygrzane.

Mikrofali nie kupię, jej jedynym atutem jest szybkość odgrzania, reszta to same minusy

ze starych patelni teflon nie odchodził, bynajmniej nie zauważyłem.
Tę nową mam już ponad miesiąc i wszystko jak najbardziej w porządku.

Zmieniony przez - zbyleq w dniu 2008-08-12 19:28:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 22971 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 91876
pamiętam swego czasu były takie starutkie mikrofale dające taki specyficzny posmak i wszystko gumowate było:P

no ale to stare czasy heh
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 360 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8632
tyle o tym że mikrofala zła...niech ktoś sie wypowie dlaczego????
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 515 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19227
ponieważ podgrzewa znajdujące się w potrawie cząsteczki wody tak bardzo bogate w składniki mineralne, a ocierające się cząsteczki wody tracą na wartości

proszę Was...

Memento Mori Ergo Carpe Diem
Wasze testy: http://www.sfd.pl/Wasze_testy_-_tylko_najlepszy_sprzęt-t423965.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 626 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15250
Widze że temat się przyjął ;P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1960 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 41785
http://hotnews.pl/artnauka-112.html

Grzechu, pozdrawiam znawco co ma mikrofalę!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 626 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15250
@zbyleq
wiekszosc rzeczy/potraw w dzisiejszych czasach jest szkodliwa/niezdrowa ;P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 42 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 434
dla mnie produkty podgrzewane w mikrofali smakuja jak guma. Wole jedzenie raczej z piekarnika albo z patelni jak wiekszasc wypowiadajacych sie w tym temacie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 632 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17545
to moze w druga strone
nie smaze - szkoda zdrowia
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

"To my, rugbiści"

Następny temat

Aspartam - warto przeczytac

forma lato