Szacuny
1
Napisanych postów
94
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
670
Pijam czasem surowe.W miare sprawdzone od babki i parze je przed spożyciem salmonella jest na skorupce.
Co do niestrawnosci organizm po pewnym czasie sam sie przywczaja i jak np po wypiciu 2 jajek miałem mdlosci teraz po 3-4 czuje sie ok .
Inna sprawa moga doprowadzic do niedoboru Wit H .Daltego robie to co 2-3dzien tak dla odmiany.Co do wartosci odzywczych to białko jest lepsze od tego podanego obrobce termicznej
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Wiek
32 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
360
To rozumiem, że surowe jaja stanowczo-NIE- ale co np. z jajami tak jak było powyżej, poddanymi obróbce termicznej i w koktajlu z mlekiem, owocami itp.? Takie koktajle są lepsze?