SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

makaron z serem

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12320

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 476 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2763
Witam wszystkich. Chciałem właczyć nowy posiłek do mojej diety tylko nie wiem czy czy jest on taki super i kiedy go jeść??? jest to makaron z serem białym!! do niego prwie zawsze dodaje się cukier ale ja chce go wyeliminowac z tego posiłku i co zamiast niego dodać?? jabło?? baban?? czy coś innego, co polecacie, pozdro
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 355 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9544
apetyt

No Pain, No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 476 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2763
apetyt to mam i tak dużyyyyyyy dlatedo wzbogacam diete ale ponawiam puytanie o jakiej porze to jedzonko szamać??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 36 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 682
Z makaronowych dań polecam makaron spaghetti z pszenicy durum z sosem neapolitańskim który to robię w sposób następujący:
8 soków 250 ml z pomidorów pudliszki wraz z 5 puchami krojonych pomidorów wrzucam do wielkiego gara,mieszam,następnie dodaje do tego 2 duże główki czosnku,przyprawiam solą,pieprzem i dodaje pół paczki otartej suszonej bazylii po czym gotuje to na wolnym ogniu przez minimum 2 godzinki....i tak oto mam gotowy sos który starcza mi na jakieś 5 dni...makaron oczywiście gotuje przez 5-6 minut na średnim ogniu na al-dente czyli żeby był taki lekko twardawy ale nie za twardy(niedogotowany) no i tak ugotowany makaron na al-dente nie dość że lepiej smakuje to w dodatku ma niższe IG niż ugotowany na miękko....ok więc jak już makaron gotowy to polewam go sosem po czym posypuje go tartym parmezanem,.....Jest też wersja bolognese z mięsem wołowo-wieprzowym ale jako że z reguły nie łącze tłuszczy nasyconych z węglowodanami to wybrałem wersje po neapolitańsku i nie żałuje bo nie dość że świetnie mi to smakuje to jeszcze czuje fajną pompe po tym,natomiast jeśli chodzi o godziny przyjmowania tegoż posiłku to w dni nietreningowe jem to zazwyczaj w 2 porcjach między 13:00 a 18:00(po 20:00 nie jem mącznych produktów) natomiast w dni treningowe to micha 150 gram makaronu+1 chochla sosu+1 puszeczka tuny polana jedną łyżką oleju lnianego na godzine przed treningiem a po treningu zwiększam makaron o 50 gram a reszta to samo...Także naprawde polecam



Zmieniony przez - Sigvarth w dniu 2008-05-28 00:31:49

"cierpliwość jest gorzka ale jej owoce są słodkie"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 162 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2193
Musze sprobowac tego spaghetti A do autora - dodaj miecha jakiegos dobrego. Ja kiedys lubilem jesc taki makaron z serem, cebula i kielbasa. Bylo pyszne no ale kielbasy sie raczej nie je. Chyba ze z pewnego zrodla

In flames "A sense of purpose" na to czekalem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 36 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 682
aha no jeszcze zapomniałem napisać że w dni nietreningowe tune także dodaje z tym że nie bezpośrednio do sosu bo w sosie spaghetti tuna mi nie smakuje ale osobno znaczy sie po wszamaniu takiej michy spaghetti otwieram puche tunczyka dodaje do tego łyżke oleju lnianego i szamam....hmm myślałem żeby dodać do sosu wołowine ale raz że taka wołowinka klasy pierwszej czyli chuda,nieścięgnista żadko u mnie spotykana a po 2 taka wołowinka I klasy troche kosztuje....

"cierpliwość jest gorzka ale jej owoce są słodkie"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 162 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2193
Ja jadam takie spaghetti z piersia z kurczaka. Kroje w male kawalki, wrzucam na teflon i czekam az sie usmaza. Pozniej dodaje sos, niestety ze sloiczka no i polewam tym makaron. Naprawde dobre

In flames "A sense of purpose" na to czekalem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 36 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 682
jadłem ze słoika i powiem ci że przy sosie własnej roboty np te dolmio i knor to sie chowają...dla mnie wyrazistość i głębia smaku bez porównania lepsza w sosie własnej roboty

Zmieniony przez - Sigvarth w dniu 2008-05-28 01:36:14

"cierpliwość jest gorzka ale jej owoce są słodkie"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 476 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2763
czyli co Panowie??? makoronu z serem nie włączać do diety?? zły pomysł??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Makaron pełnoziarnisty daj i możesz wcinać, ja jadam często makaron pełne ziarno z twarogiem i jogurtem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 476 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2763
jogurt czy aby napewno zdrowo, moze lepiej bez niego tylko jakis owoc dać, chodziaż to chyb ana jedno wyjdze hehe na przed ostatatni dobr ejedzonko czy lepiej na obiad??
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dietetyk

Następny temat

Kilka pytań...

WHEY premium