...
Napisał(a)
Witam wszystkich. Chciałem właczyć nowy posiłek do mojej diety tylko nie wiem czy czy jest on taki super i kiedy go jeść??? jest to makaron z serem białym!! do niego prwie zawsze dodaje się cukier ale ja chce go wyeliminowac z tego posiłku i co zamiast niego dodać?? jabło?? baban?? czy coś innego, co polecacie, pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
apetyt to mam i tak dużyyyyyyy dlatedo wzbogacam diete ale ponawiam puytanie o jakiej porze to jedzonko szamać??
...
Napisał(a)
Z makaronowych dań polecam makaron spaghetti z pszenicy durum z sosem neapolitańskim który to robię w sposób następujący:
8 soków 250 ml z pomidorów pudliszki wraz z 5 puchami krojonych pomidorów wrzucam do wielkiego gara,mieszam,następnie dodaje do tego 2 duże główki czosnku,przyprawiam solą,pieprzem i dodaje pół paczki otartej suszonej bazylii po czym gotuje to na wolnym ogniu przez minimum 2 godzinki....i tak oto mam gotowy sos który starcza mi na jakieś 5 dni...makaron oczywiście gotuje przez 5-6 minut na średnim ogniu na al-dente czyli żeby był taki lekko twardawy ale nie za twardy(niedogotowany) no i tak ugotowany makaron na al-dente nie dość że lepiej smakuje to w dodatku ma niższe IG niż ugotowany na miękko....ok więc jak już makaron gotowy to polewam go sosem po czym posypuje go tartym parmezanem,.....Jest też wersja bolognese z mięsem wołowo-wieprzowym ale jako że z reguły nie łącze tłuszczy nasyconych z węglowodanami to wybrałem wersje po neapolitańsku i nie żałuje bo nie dość że świetnie mi to smakuje to jeszcze czuje fajną pompe po tym,natomiast jeśli chodzi o godziny przyjmowania tegoż posiłku to w dni nietreningowe jem to zazwyczaj w 2 porcjach między 13:00 a 18:00(po 20:00 nie jem mącznych produktów) natomiast w dni treningowe to micha 150 gram makaronu+1 chochla sosu+1 puszeczka tuny polana jedną łyżką oleju lnianego na godzine przed treningiem a po treningu zwiększam makaron o 50 gram a reszta to samo...Także naprawde polecam
Zmieniony przez - Sigvarth w dniu 2008-05-28 00:31:49
8 soków 250 ml z pomidorów pudliszki wraz z 5 puchami krojonych pomidorów wrzucam do wielkiego gara,mieszam,następnie dodaje do tego 2 duże główki czosnku,przyprawiam solą,pieprzem i dodaje pół paczki otartej suszonej bazylii po czym gotuje to na wolnym ogniu przez minimum 2 godzinki....i tak oto mam gotowy sos który starcza mi na jakieś 5 dni...makaron oczywiście gotuje przez 5-6 minut na średnim ogniu na al-dente czyli żeby był taki lekko twardawy ale nie za twardy(niedogotowany) no i tak ugotowany makaron na al-dente nie dość że lepiej smakuje to w dodatku ma niższe IG niż ugotowany na miękko....ok więc jak już makaron gotowy to polewam go sosem po czym posypuje go tartym parmezanem,.....Jest też wersja bolognese z mięsem wołowo-wieprzowym ale jako że z reguły nie łącze tłuszczy nasyconych z węglowodanami to wybrałem wersje po neapolitańsku i nie żałuje bo nie dość że świetnie mi to smakuje to jeszcze czuje fajną pompe po tym,natomiast jeśli chodzi o godziny przyjmowania tegoż posiłku to w dni nietreningowe jem to zazwyczaj w 2 porcjach między 13:00 a 18:00(po 20:00 nie jem mącznych produktów) natomiast w dni treningowe to micha 150 gram makaronu+1 chochla sosu+1 puszeczka tuny polana jedną łyżką oleju lnianego na godzine przed treningiem a po treningu zwiększam makaron o 50 gram a reszta to samo...Także naprawde polecam
Zmieniony przez - Sigvarth w dniu 2008-05-28 00:31:49
"cierpliwość jest gorzka ale jej owoce są słodkie"
...
Napisał(a)
Musze sprobowac tego spaghetti A do autora - dodaj miecha jakiegos dobrego. Ja kiedys lubilem jesc taki makaron z serem, cebula i kielbasa. Bylo pyszne no ale kielbasy sie raczej nie je. Chyba ze z pewnego zrodla
In flames "A sense of purpose" na to czekalem :)
...
Napisał(a)
aha no jeszcze zapomniałem napisać że w dni nietreningowe tune także dodaje z tym że nie bezpośrednio do sosu bo w sosie spaghetti tuna mi nie smakuje ale osobno znaczy sie po wszamaniu takiej michy spaghetti otwieram puche tunczyka dodaje do tego łyżke oleju lnianego i szamam....hmm myślałem żeby dodać do sosu wołowine ale raz że taka wołowinka klasy pierwszej czyli chuda,nieścięgnista żadko u mnie spotykana a po 2 taka wołowinka I klasy troche kosztuje....
"cierpliwość jest gorzka ale jej owoce są słodkie"
...
Napisał(a)
Ja jadam takie spaghetti z piersia z kurczaka. Kroje w male kawalki, wrzucam na teflon i czekam az sie usmaza. Pozniej dodaje sos, niestety ze sloiczka no i polewam tym makaron. Naprawde dobre
In flames "A sense of purpose" na to czekalem :)
...
Napisał(a)
jadłem ze słoika i powiem ci że przy sosie własnej roboty np te dolmio i knor to sie chowają...dla mnie wyrazistość i głębia smaku bez porównania lepsza w sosie własnej roboty
Zmieniony przez - Sigvarth w dniu 2008-05-28 01:36:14
Zmieniony przez - Sigvarth w dniu 2008-05-28 01:36:14
"cierpliwość jest gorzka ale jej owoce są słodkie"
...
Napisał(a)
czyli co Panowie??? makoronu z serem nie włączać do diety?? zły pomysł??
...
Napisał(a)
Makaron pełnoziarnisty daj i możesz wcinać, ja jadam często makaron pełne ziarno z twarogiem i jogurtem
...
Napisał(a)
jogurt czy aby napewno zdrowo, moze lepiej bez niego tylko jakis owoc dać, chodziaż to chyb ana jedno wyjdze hehe na przed ostatatni dobr ejedzonko czy lepiej na obiad??
Polecane artykuły