SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy kulinarne

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 355719

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 848 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 29743
Lin dzieki - song

M_F własnie testuje twoj omlet, dodałem jeszcze banana - omlet nawet mozna zjesc ale ja nastepnym razem wole go posolic niz jesc na słodko

łap songa



Pozdrawiam
SPIECHU

Pozdrawiam
SPIECHU

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześc a ja kurde widziałem ciekawe danko w dokumecie "koksiaże" co na tvp2 leciał koles wziaoł chyba z 6-8 białek jaj zmieszał to z płatkami (tymi z suszonymi owocami) rombnoł to na patelnie na to banany i se kurde zrobił omlecik wyglądało to dośc apetycznie .Co do tego ile to zawiera b ww t to se już musi każdy policzyć w końcu dokładnych proporci nie podaje :) to nic pozdrówka

)))))))))
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
kurok ala misOO :

kuraka (cycki) kroimy w kostke, i na rozgrzany teflon, to tego troche kostki rosolowej, podleac leciutko woda...nastepnie wkrajamy pomidydki...troche to dusimy tak zeby zrobil sie sosik z pomidoroow...no i takim czyms polewamy ryz (paraboliczny-bo sie nie klei), na wirzch sosika dajemy ser starty zolty... fachowo smakuje z salatki z pomidorow i surowych brokoloow (z sola, pieprzem, cytryna, mala iloscia majonezu )

smacznego...

misOO
gg: 949687
IRC: #sfd
Czlonek mafji HR HR

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 903 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 18076
SAŁATKA RYŻOWA:
składniki na 4 porcje

-20dag długoziarnistego ryzu
-szczypta soli
-po jednym średnim straku czerwonej,zielonej oraz zółtej papryki(każdy po 20 dag)
-1/2 pęczka koperku
-biały pieprz
-odrobina cukru
-jogurt naturalny(15dag)
-kwaśna śmietana (15 dag)
-natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyżądzenia:

Ryż wsypać do lekko osolonego wrzątku,gotować na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, Często mieszać podczas gotowania tak, aby nie przywarł do dna naczynia. Odcedzić, przlać krótko zimną wodą, dokładnie odsączyć

Strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, wycinając przy tym białe wnętrzne błonki. Miąższ opłukać,pokroić w cienkie paski. Jogurt rozetrzeć z kwaśną śmietaną, doprowadzić do smaku sola,pieprzem oraz odrobina cukru.

Koperek opłukać,osuszyć,drobno posiekać .Dodać do sosu jogurtowego,wymieszać

Ryż wymieszać z paseczkami papryki i połową sosu.Przełozyć do miski, polać pozostałym sosem. Przykryć, odstawić na 25-30 minut w chłodne miejsce. Wymieszać , po nownie doprawić . Gotowa sałtke udekorować gałązkami natki. Mozna ja podawać jako dodatek do krótko smazonych mięs lub gotowanych

mały
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
to mój własny przepis.
kurczaka kroisz na małe kawałki.dodajesz trochę przypraw-vegety,przyprawy do kurczaka,i dość dużo papryki słodkiej.trochę mąki,ale tylko trochę.na patelnie wlać olej.kiedy olej na patelni się rozgrzeje wrzuć jeszcze surową potrawe na nią.smażyć około 10min.na średnim ogniu.
najlepiej podawać z ryżem.
PYCHA
PS.jestem pewien że jak zrobicie tę potrawę to zarobie pyszne SOGI

.:DBZ TEAM:.

Pozdrowionka!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
TO MÓJ WŁASNY PRZEPIS,ALE JEST PYSZNY PONIEWAŻ BARDZO LUBIĘ GOTOWAĆ I OCZYWIŚCIE DOBRZE GOTUJE!

kurczaka pokroić na małe kawałki.dodać przyprawy-przyprawę do kurczaka,vegetę,i dość dużo papryki słodkiej.dodać trochę mąki,ale tylko trochę.wlać olej na patelnie i poczekać aż się nagrzeje.następnie położyć na nią naszą jeszcze surową potrawę i smażyć około 10min.na średnim ogniu.
najlepiej smakuje podawane z ryżem.

PS.jak zjecie tę potrawę to na 100% zarobie pyszne SOGI

.:DBZ TEAM:.

Pozdrowionka!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 66 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2544
Ja bardzo lubie eksperymentowac z plackami takimi jak ten M_F'a , wlasnie przed chwila zjadlem takiego ktory skladal sie z 4 jaj , dwoch utartych bananow , platkow kukurydzianych , lyzki mąki , rodzynek , szczypty soli i odrobiny proszku waniliowego , dolałem tez troszke wody bo cala masa wydawala sie troche za gesta , byl tez problem z przezuceniem go na druga strone , pewnie ze wzgledu na "wage" bananow , dlatego trzeba na tej "pierwszej" stronie dobrze go sciąć , pozniej na talerz i palce lizac , delikatnie jeszcze powidlami sliwkowymi go wymazalem i gitara grała

Kiedy wreszcie uda Ci sie coś , to za ciosem wyprowadz cios
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 93 Napisanych postów 17167 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 56957
Paluszki lizać

"W cierpieniu rodzi się mądrość pozwalająca docenić piękno zycia"

*Członek Mafii SFD*
*Etatowy spinacz do papieru w drukarni w Wąchocku*
Pozatym: Robię projekty katedr i domów, gram w międzynarodowych super produkcjach, anonimowo działam charytatywnie, staram się nie dopuścić do III wojny światowej, podrywam laski i uczę się czytać....

Zmieniony przez - Kruszek w dniu 2002-12-07 16:14:00

Wesoły wegan :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2194 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 16768
Tak jest Kruszek

Pozdrowionka

Życie zaczyna się po piędziesiątce...w bicepsie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 133 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2736
M_F & norton macie po sogu.
Ja podam przepis (nie moj) na salatke ryzowo-tunczykowa.
Sałatka z tuńczykiem po francusku:
Składniki:
1 puszka tuńczyka
10 dkg ryżu
1 łyżka soku z cytryny
1 cebula
3 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku

Ryż zagotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulę drobno posiekać, przygotować sos Vinaigrette. Rozdrobnionego tuńczyka połączyć z ryżem i cebulą, posypać pieprzem i polać dobrze wymieszanym sosem Vinaigrette. Wstawić na godzinę do lodówki. Podawać schłodzone z pieczywem.


Oczywiscie przepis ten mozna dowolnie zmodyfikowac zastepujac niektore produkty na bardziej "kulturystyczne"


Pozdr. D3v@$t0

Pozdr. D3vA$t0...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DLA Kogo Aerobik

Następny temat

ladny brzuszek...

WHEY premium