PRZEPIS NA OMLET by MolderDist
W moim przypadku następująca gramatura:
- 110-120 g płatków owsianych
- 2 całe jajka + 1 białko
- 15 g siemienia lnianego
- 10 g oliwy z oliwek (do smażenia)
- Jogurt 150 g (jako polewa)
1. Żółtka i biłka jaj wlewamy do szklanki i widelcem rozrabiamy na płynną, żadką ciesz.
2. Następnie wsypujemy do miseczki
płatki owsiane + siemie lniane.
3. Do tej miseczki dolewamy wcześniej rozmieszane jajka.
4. Wszystko dokładnie mieszamy.
5. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnie nakładamy z miseczki mase i rozcieramy po patelni.
6. Smażymy, aż stwardnieje. Pamiętajmy, aby przewracać na dwie strony.
7. Nakładamy na talerz, polewamy jogurtem dla smaku lub np. świerzymi owocami i jemy
SMACZNEGO!
Zmieniony przez - MolderDist w dniu 2008-03-25 23:01:25