Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-06-25 09:05:03
...
Napisał(a)
Hiporespondenci mają sprawne mechanizmy regulujące i wydalające cholesterol. Nie wszyscy należą do tej grupy, dlatego nadal są zachowywane pewne środki ostrożności. Najczęściej te środki są jednak niewspółmierne do potrzeb. Ekspertów, którzy przez wiele lat pracowali na pewnym zbiorze paradygmatów raczej już nie da się nawrócić. Odnośnie tytułowego pytania - ważne jest jak wygląda cała dieta, styl życia.
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-06-25 09:05:03
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-06-25 09:05:03
...
Napisał(a)
Ja jem średnio ok 8 jajek dziennie od kilku miesięcy na różne sposoby (jajecznica na maśle, na smalcu z kiełabasą, sadzone, z serem żółtym, gotowane na miękko lub twardo) i muszę powiedzieć że to jest jeden z niewielu produktów które sie po prostu nie przejadają.
Lepiej być durniem niż ćwierćinteligentem.
...
Napisał(a)
Ja slyszalem juz niejednokrotnie, ze jajka maja zly wplyw na plodnosc. Slyszalem takze o teorii, ze zwiekszaja potecje. Czyli lekki paradoks, bo jak bede bezplodny (odpukac ) to w jaki sposob moge miec wieksza "chcice"? ...
...od niecalego roku jem rano jajecznice. Najpierw jadlem z 2 jajek, teraz jem z 3-4 i zauwazylem, ze czasem...jak po viagrze
...od niecalego roku jem rano jajecznice. Najpierw jadlem z 2 jajek, teraz jem z 3-4 i zauwazylem, ze czasem...jak po viagrze
Odchudzanie w wieku dojrzewania
http://www.sfd.pl/temat548381 - Skalar
http://www.sfd.pl/temat549020 - Psonic
http://www.sfd.pl/temat549022 - Tancerka25
http://www.sfd.pl/Jajka__wiadomości_ogólne,_badania,_cholesterol.-t619144.html
...
Napisał(a)
"Jajko to tłuszcze jednonienasycone w większości, lecytyna, najlepsze białko i witaminy. "
Skad ta infromacja, ja slyszalem ze w wiekszosci to tluszcze nasycone...
Skad ta infromacja, ja slyszalem ze w wiekszosci to tluszcze nasycone...
...
Napisał(a)
Ja słyszałem kiedyś, że powstawanie cholesterolu związnego z jajkami jest spowodowane dodaniem węglowodanów. czy to prawda ? chodzi mi głównie o to że np jemy jajka - 2 godziny przerwy czy tam nawet 3 i mozemy spożyć węgle i jest ok, ale jak szybciej to zachodzi reakcja..
...
Napisał(a)
Qazar coś pisał o nie łączeniu tłuszczy nasyconych z węglowodanami o wysokim ig i na zdrowy rozum tego można się domyślić, ale zasady nie chciał objaśnić
...
Napisał(a)
Może chodzi o to, że WW o wysokim IG spożywamy przed i po treningu, a tłuszcze spowalniają wchłanianie składników - w tym przypadku przecież chodzi o jak najszybsze wchłoniecie WW.
pzdr
pzdr
...
Napisał(a)
Ludzie na low carb nie mają takich zmartwień
"Wszystko jest trucizną i nic nią nie jest, wszystko jest kwestią tylko dawek"
Poprzedni temat
trening na gęstość - dieta i suplementacja
Następny temat
jogurt filety rybne
Polecane artykuły