SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pieczenie i smażenie mięsa.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9243

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 80 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 420
czy pierś z kurczaka/indyka podczas smazenia, lub pieczenie traci bialko. bo wiadomo ze traci duzo wody. ??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 2090 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 20230
raczej nie przynajmniej na forum nie bylo zeby cos traciła
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 80 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 420
czyli jeśli mam 30 dkg piersi , wiec na okolo 60 g białka w sumie.
poprzyrządzeniu jak pierś waży poiwedzmy 20-25 dkg , białak jest tez 60 gramów. zgadza sie?
idąc tym tropem jak sie piecze np 30 dkg piersi przez 12 godzin :) , i koncowa waga naszej piersi ma powiedzmy 100 gram to jest dalej 60 gramów białka.? no to wtedy pierś ma 60 % białka . nieźle
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 137 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 52542
chyba raczej nie ,jezeli masz np 200 g surowej piersi to od tego odejmij20/30 proc wody a z reszty wylicz bialko ,tak mi sie przynajmiej wydaje ,ale zobaczymy co inni powiedza.
a gdybys piekl kuraka przez 12h to by sie spalil.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
bialko nie wyparuje, liczymywartosc makroskladnikow przed obrobka

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
tylko woda odparowuje a białko najwyżej do aminków się rozłoży

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 256 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8447
no a jak jak sie ma sprawa z tluszczem podczas opiekania? - mam opiekacz elektryczny i jak wkladam tam kielbaske, to chyba troche tych wartosci z tluszczu ktore ma kielbasa nalezy odliczyc?

pozdro & pocwicz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 481 Wiek 84 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4533
Podczas obróbki termicznej białko się ścina, więc na pewno nie mamy do dyspozycji co do ułamka grama tyle samo, co przed obróbką.

Poza tym, jest różnica między tym, co zjemy, a tym, co tak na prawdę organizm wykorzysta -> ta różnica leci codziennie do kibla.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
ja na ten post powiem tylko ===>

nie piszcie takich textów bo mnie rozwalają za bardzo

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 256 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8447
no a co z moim pytaniem?;-p

pozdro & pocwicz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
tak odlicz sobie

a tak na poważnie to nigdy nie wiadomo ile tam z tego poskapuje

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-07-22 21:43:20

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

banan

Następny temat

Jak nadać pośladkom ładny kształt?

forma lato