SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mięso z grilla.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 12073

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Znacie jakieś fajne patenty na mięso z grilla? Jak tak to napiszcie ty jakieś ciekawe przepisy, jak się okażą smaczne to od razu dam soga .

"Lokuj całe swoje pieniądze w alkohol, bo on jest najwyżej oprocentowany"

>>> Maszeruj albo giń <<<

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 10
AAA, zapomniałam dodać ! Mięso w marynacie najlepiej jest trzymać całą noc, ale dwie, trzy godzinki też wystarczą ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
w ostatnim flexie pisano ze moze mieć właściwości rakotwórcze, zeby to ryzyko zmniejszyc nalezy mięso umieścic na 2 min w mikrofali

Wojtas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Kurde, nie mam mikrofali ale słyszałem że właśnie jak mikrofala jest nie szczelna to wpływa za***iście szkodliwie na zdrwie.

To jak z tymi przepisami, nikt nic nie zna?

"Lokuj całe swoje pieniądze w alkohol, bo on jest najwyżej oprocentowany"

>>> Maszeruj albo giń <<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
to prawda

Wojtas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 43 Napisanych postów 8449 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 48421
od czegos i tak trzeba umrzec :)

najlepsze jak dla mnie sa 2 sposoby :)

1 to mieso natarte ziolami przyprawami itp wrzucone na grila
2 to szaszlyki typowe przekladance miso warzywa mieso warzywa owoce itp .....

a do tego sos z oliwek i dodatki w nim i jedzonko 1 klasa :)


"maly" termitek

... .. .

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 419 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 3094
A ja tam slyszalem ze mieso z grilla jest bardzo zdrowe napewno zdrowsye od tego pieczonego na ptelni!!!!

Pozdrawiam :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 785 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 586
karczek peklowany jest bezkonkurencyjny !

Wielebny Doctor Cienias

Nikt

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja robiłem do tego mix-piwo, oliwa, sos sojowy, papryka, sól, majeranek
i czyms takim smarowałm mieso na grilu najlepiej pedzelkiem raz z jednej raz z drugiej

Wojtas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 360 Wiek 45 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7984
Ja proponuje taki przepis z marynatą!! Jest sprawdzony i dobry
Najpierw składniki:
4 piersi kurczaka, pół litra jogurtu, curry - łyżeczka
słodka papryka - pół łyżeczki, pieprz cayenne - pół łyżeczki
sól,pieprz


Dzięki marynacie w jogurcie, mięso kurczaka nabiera ciekawego smaku.
Trzeba przygotować mięso co najmniej na dobę przed grillowaniem - mięso powinno bowiem poleżeć w marynacie co najmniej kilkanaście godzin.

Piersi kurczaka kroimy na zgrabne, płaskie kawałki o grubości około 3 cm i wkładamy do jogurtu, który wcześniej dokładnie trzeba wymieszać z przyprawami (dodaję je się na oko - jedno, co można o ilości przypraw powiedzieć to to, że marynata powinna mieć mocny, czerwony kolor).
Piersi w marynacie nabierają smaku w lodówce - dobrze jest je kilka razy w tym czasie przewrócić, tak by równomiernie nabierały smaku.

Przed samym grillowaniem wyciągamy mięso z marynaty i usuwamy z niego nadmiar jogurtu. Pieczemy na mocnym żarze przez kilka minut z każdej strony, aż mięso nabierze złocistego koloru. Oczywiście, podczas smażenia, kurczaka polewamy go piwem zmieszanym z dużą łyżką miodu - smak będzie jeszcze ciekawszy.(miód - obojętny - u mnie kupują na bazarze)

W taki sam sposób można przyrządzić inne części kurczaka, ale najlepiej wychodzą piersi!!!
Sprawdz i licze na soga!!!
Pozdrowionka!!!

Pozdrowionka!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 43 Napisanych postów 8449 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 48421
trza bedize przetestowac :) thx

"maly" termitek

... .. .

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
No to się nie przeliczyłeś, masz soga. Jutro może wyptubóję twój przepis ale wygląda apetycznie .

"Lokuj całe swoje pieniądze w alkohol, bo on jest najwyżej oprocentowany"
1

>>> Maszeruj albo giń <<<

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

nieprzetworzony koncentrat serwatki 75% białka - jaki smak?

Następny temat

Dieta i trening

WHEY premium