SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Negatywme skutki nadmiernego spożycia białka.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 44801

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 449 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3701
" powinni to przeczytac początkujące suchary co kupuja mase białka i jedzą dużó ponad zapotrzebowanie ale znając życie zaden z nich tego nie przeczyta "

Właśnie jeden przeczytał i jest bardzo wdzięczny za artykuł ; )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
to chociaż jeden ocalony
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 9203 Wiek 43 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 29034
no niech sucharki czytaja

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ellis ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 126 Napisanych postów 4616 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 53303
nasze narządy wewnętrzne mają zdolność adaptacji do dużych ilości białka, ale też uważam, że przy odpowiedniej ilości kalorii więcej jak 2 g/kg nie ma sensu...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
a qazar sie tak chwali ile on tego bialka jje ,ze w kazdym posilku powinno sie przynajmniej 50g to wychodzi 300g na dzien!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
Narządami odpowiedzialnymi za metabolizm aminokwasów są wątroba i nerki. W wątrobie zachodzi rozpad białek, natomiast nerki są odpowiedzialne za usuwanie produktów ich metabolizmu. Nadmiar białka obciąża te narządy, co może w przyszłości przyczynić się do osłabienia ich wydolności. Przykładowo - ubocznym produktem przemiany aminokwasów jest mocznik, który działa na organizm zakwaszająco. W celu jego zneutralizowania z kości uwalniany zostaje wapń.


Białko ulega w naszym organizmie ciągłej wymianie (jest to tzw. Turn over białka) i to właśnie jest powodem, dla którego jego codzienne spożywanie jest konieczne, u człowieka dorosłego wymianie ulega od 130 do 260 g białka dziennie, tj ok. 1-2% wszystkich białek, przy czym znaczna część, tj. 70 - 80% aminokwasów uwolnionych z komórek ulega ponownemu wbudowaniu w nowo syntetyzowane białka. Pozostałe 20 - 30% (tj koło 40g), które podlega bezpowrotnemu katabolizmowi, musi być uzupełnione z dietą. Ilość białka, jaką potrzebuje organizm, by utrzymać masę mięśniową na stałym poziomie wynosi 1g na 1kg masy ciała. W wypadku osób uprawiających sporty siłowe zapotrzebowanie na białko ulega zwiększeniu do 2g na 1kg masy ciała, a to ze względu na intensywny metabolizm mięśniowy, związany z wysiłkiem fizycznym.




a vibovit jest lepszy


"Eating too much protein can damage the kidneys." In people with diabetes, no evidence supports the claim that protein intakes <20% of total daily caloric intake contribute to the development of renal disease.

Białko spożyte w ilości przekraczającej nasze zapotrzebowanie nie jest wbudowywane w mięśnie, ale ulega utlenianiu, tak samo jak tłuszcze czy węglowodany. Badania wykazują, że dieta wysokobiałkowa nasila utlenianie leucyny, jednego z najważniejszych aminokwasów występujących w mięśniach. Tak więc zamiast magazynować aminokwasy w postaci masy mięśniowej, zaczynamy je intensywnie spalać. Należy tu zwrócić również uwagę na fakt, iż białko jest kiepskim "paliwem energetycznym". Co to oznacza? To nie kalorie same w sobie stanowią dla naszego organizmu bezpośrednie źródło energii, ale ATP, które jest wytwarzane podczas utleniania tłuszczów, węglowodanów i białek. Energia dostarczona z pożywieniem (kalorie) może być wykorzystana na nasze potrzeby tj. regenerację, rozwój tkanki mięśniowej, wszelkiego rodzaju aktywności - jest to tzw. Energia użyteczna. Ilość tj energii, jaką uzyskujemy z węglowodanów wynosi 60%, tłuszczów 70%, a z białek zaledwie 20%. A więc mówiąc bardziej obrazowo - jedząc zbyt duże ilości białka zamiast wykorzystywać energię na cele użyteczne, marnujemy ją na "ogrzewanie".

Weight loss and improved blood glucose control are claims being made for high-protein, low-carbohydrate diets. The advantages of the high-protein, low-carbohydrate approach are that diets that eliminate a whole category of nutrients, in this case carbohydrates, are lower in calories and so result in weight loss. With a high protein intake and strict limitation of carbohydrate, water stored with glycogen (carbohydrate) is released. This rapid loss of fluid is an initial boon to dieters looking for fast results. Unfortunately, it isn't stored fat that is being lost. Fasting ketosis, which results in loss of appetite, may also develop. Furthermore, few people can eat endless amounts of animal protein and fat for weeks on end, and so they eat less and less. The good news is that, with a high-protein diet, weight is lost, insulin needs drop, and blood glucose and sometimes even lipid levels often improve. It works, at least temporarily.

i

Despite the widespread belief that protein ingestion can influence the development of renal disease, dietary intake of protein is reported to be similar in patients with or without nephropathy. Nyberg et al.36 investigated protein intake in three groups: 1) patients who had diabetes 30 years or more without nephropathy; 2) patients with nephropathy but stable glomerular filtration rates; and 3) patients with progressive nephropathy and declining glomerular filtration rates. In all three groups, average protein intake was >80 g/day (~16&#8211;17% of daily calories), with no relationship between the amount of protein ingested and the progression of nephropathy.

ze w kazdym posilku powinno sie przynajmniej 50g to wychodzi 300g na dzien!

a kto ci mowil ze trzeba jesc 6 posilkow i ja pisalem ze spozywamy do 50g ,ilosc ta jest sensowna

a pozatym nalezy rozronic diete redukcyjna od masowej bo to 2 rozne bajki


oki pozamiatane
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2581 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19239
no właśnie
i co pan na to panie Quazar ?



tylko proszę tym razem do dyskusji nie odsyłać, a konkretnie odpowiedzieć w miarę mozliwości i dysponowania wolnym czasem oczywiście

pozdro

echh..równo weszliśmy :/
czy "pozamiatane" to nie wjem
sie okarze jak się przeczyta
jutro



i żeby nie było- nie kłóce się, tylko jestem zwyczajnie, po ludzku, ciekawa



Zmieniony przez - coraMietka w dniu 2005-11-30 22:31:30

Right into the danger zone.. :>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
More protein, less carbs may cut heart risk

16/11/2005 - Replacing some carbs with protein and monounsaturated fat can improve cholesterol levels, further lower blood pressure and reduce overall heart disease risk, suggests a new study out today.

It is well known that cutting down on saturated fat in the diet lowers the risk of heart disease but medical experts are less certain about what this fat should be replaced with.
The new trial suggests that those advising a traditional approach - including more carbohydrates to replace energy gained from saturated fat - may need to recommend more protein or vegetable oils instead.

The researchers at Johns Hopkins University found that substituting about 10 per cent of calories from carbohydrate to either protein-rich foods, mostly from plant sources, or to monounsaturated fats, contained in olive and canola oil, had a greater benefit on the heart than a carbohydrate rich diet, similar to that known in the US as DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension).

The study, called the Optimal Macronutrient Intake Trial to Prevent Heart Disease (OmniHeart), compared the effects of three different diets, each consumed over a six-week period, on blood pressure and fat in the bloodstream of 164 adults with pre-hypertension.

The first of these diets was rich in carbohydrates, but in the other two diets, approximately 10 per cent of the calories from carbohydrate were replaced with either monounsaturated fat or protein. In the protein-rich diet, about half came from plants.

Each diet was reduced in saturated fat, cholesterol, and sodium and rich in fruits, vegetables, fibre, potassium, and other minerals at recommended levels. Subjects were randomly assigned to follow each diet, with an two-week interval between each one.

Levels of blood pressure, cholesterol and triglycerides assessing during each diet was factored into a standard mathematical model, called the Framingham risk equation, for estimating heart disease risk.

Each diet was found to lower blood pressure, low-density lipoprotein cholesterol, and estimated coronary heart disease risk. But when people reduced their carbohydrate intake, the benefits were greater.

Overall, the protein-rich diet decreased cardiovascular disease risk by 21 per cent, and the monounsaturated fat diet decreased risk by almost 20 per cent.

The carbohydrate-rich diet only decreased risk by roughly 16 per cent.

The findings were presented at the American Heart Association's annual meeting in Dallas yesterday and published in today's issue of JAMA (vol 294, pp2455-2464).

Lawrence Appel, lead author of the study, said &#8220;the protein and monounsaturated fat diets had an edge over the carbohydrate-rich diet&#8221;, although he noted that his study does not support extremely high-saturated-fat, low-carbohydrate diets such as the Atkins diet.

But the results provide strong evidence that, in addition to salt, potassium, weight, alcohol, and the DASH diet, macronutrients also affect blood pressure.

The authors note that previous studies demonstrate an inverse association between protein intake and blood pressure, although results have been inconsistent. At the same time, some studies have suggested that increased sugar consumption raises blood pressure. Given that both the protein and unsaturated fat diets lowered blood pressure to the same extent, it could be that lowering carbohydrates is the key to this benefit.

But protein did appear to have a direct benefit on triglyceride levels, lowering them to a greater extent than both the carbohydrate diet and unsaturated fat diet.

"These novel effects of dietary protein on lipid risk factors merit further study," said the authors.

Overall they believe their findings have both public health and clinical importance, helping to reduce CVD risk in the general population and mitigate the need for drug therapy in people with risk factor levels above treatment thresholds, they say.

In an accompanying editorial however, Dr Myron H. Weinberger of Indiana University Medical Center, Indianapolis, raised doubts about the ability of a diet alone being able to control blood pressure, particularly given the lack of "commercial availability of these very carefully designed diets", which were made readily available to the study participants.

Also, because the OmniHeart Trial only used the surrogate outcomes of blood pressure and lipid levels, "longer trials examining actual cardiovascular event outcomes will be needed to convince a skeptical public of the benefit of yet another unique and difficult-to-achieve dietary regimen".
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
przepraszam panie qazar, prosze nie wyciagac tego pasa, juz mnie pupa boli na sam widok, ałaaaaaaaaaaaaa!
no tak zinterpretowalem twoja wypowiedz w pewnym poscie, your bad
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
Dietary Protein and Exercise Have Additive Effects on Body Composition during Weight Loss in Adult Women.



Department of Food Science and Human Nutrition;

This study examined the interaction of 2 diets (high protein, reduced carbohydrates vs. low protein, high carbohydrates) with exercise on body composition and blood lipids in women (n = 48, approximately 46 y old, BMI = 33 kg/m(2)) during weight loss. The study was a 4-mo weight loss trial using a 2 x 2 block design (Diet x Exercise). Diets were equal in total energy (7.1 MJ/d) and lipids ( approximately 30% energy intake) but differed in protein content and the ratio of carbohydraterotein at 1.6 g/(kg . d) and <1.5 (PRO group) vs. 0.8 g/(kg . d) and >3.5 (CHO group), respectively. Exercise comparisons were lifestyle activity (control) vs. a supervised exercise program (EX: 5 d/wk walking and 2 d/wk resistance training). Subjects in the PRO and PRO + EX groups lost more total weight and fat mass and tended to lose less lean mass (P = 0.10) than the CHO and CHO + EX groups. Exercise increased loss of body fat and preserved lean mass. The combined effects of diet and exercise were additive for improving body composition. Serum lipid profiles improved in all groups, but changes varied among diet treatments. Subjects in the CHO groups had larger reductions in total cholesterol and LDL cholesterol, whereas subjects in the PRO groups had greater reductions in triacylglycerol and maintained higher concentrations of HDL cholesterol. This study demonstrated that a diet with higher protein and reduced carbohydrates combined with exercise additively improved body composition during weight loss, whereas the effects on blood lipids differed between diet treatments.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

czym sie rozni RYZ od PLATKOW RYZOWYCH ????

Następny temat

sylwester

WHEY premium