SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Podgrzewanie ryżu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 23374

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 1621 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 17763
Zagadnienie w zasadzie banalne, ale ciekawi mnie to. W jaki sposob (i czy w ogole) podgrzewacie ryz, jesli przygotowaliscie go wczesniej?

Nie ma ludzi nieomylnych...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 121 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 78
Ryż można podgrzać na wiele sposobów. Po ugotowaniu najlepiej zjeść go od razu, gdyż wtedy jego konsystencja jest najsmaczniejsza.

Jednak jeśli nie mamy możliwości zjedzenia go od razu, bądź spieszymy się i chcemy go zjeść później bądź bierzemy go gdzieś ze sobą to jest kilka opcji na jego podgrzanie.

1. Jeśli mamy możliwość, polecam podsmażenie ryżu. Można wtedy dodać przyprawy i warzywa. Cała potrawa zajmie nam ok 5 minut.
2. Mikrofala, czego zwolennikiem nie jestem jednak jest to najszybszy sposób.
3. Często gotuje wodę w czajniku i zalewam ponownie ryż na minute potem odcedzam, nie rozmiękcza to ryżu i nie robi z niego ''papki'' a jest też dość szybkie i bezproblemowe.

Co do smażenia ryżu to polecam głównie to robić gdy będziemy jedli danie słone np. z warzywami z kurczakiem itp. Gdyż ryż smażony na słodko z dodatkiem białka lub owocami nie smakuje najlepiej.




Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 4027 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 16307
Ja zazwyczja od razu zjadam , ale mozna do mikrofali wrzucic na pare sekund do goracej wody.Jak komu odpowiada
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 1621 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 17763
Mikrofalowka to nie dla mnie. Wlasnie tego unikam. Ciekawy jestem ilu ludzi sie bawi w to swinstwo.
Myslalem np. nad podgrzewaniem na parze. Tylko pytanie czy potem nie zrobi sie zbyt miekki.

Nie ma ludzi nieomylnych...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 190 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15750
Az tak boicie sie zimnego sklejonego ryzu :)?(no chyba ze jjecie paraboiled lub dziki to wtedy sie nie klei i nie jest taki zimny jak zwykly lub dlugozarnisty).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 4027 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 16307
na parze też możesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 1621 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 17763
No wiesz Destiny....4 kolesi z palkami to jeszcze nic strasznego. Ale miska takiego przerazajacego ryzu to......sam rozumiesz

Nie ma ludzi nieomylnych...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
nowłśnie na parze to się z niego raczej zrobi papka
mikrofal jak mówisz nie jest zdrowa [ale ja tam podgrzewam sobie kurczaki w niej bo gotuje hurtowo] z tym ze kurczaki można na chwile do iepłej wody włożyć i nietrzeba mikrofali
a ryż hmm, sprubuj an chwile zalac wodą gorącą ale chyba tez sie zrobi ppka z tego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 539 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 44112
Hmmm, Gal...możesz zrobić tak, że zawiniesz porcję ryżu w folię aluminiową i dasz na parę na 3-4 min., to chyba będzie najlepsze wyjście, ani nie nasiąknie, ani się nie przypali...

Pozdro for All

Ułożenie diety nigdy nie było prostsze: http://www.sfd.pl/temat222906/

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 159 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18633
Ja tam normalnie daje na patelnie i podgrzewam jak zabardzo skwierczy to trzeba dodać troszku wody żeby się nie przypalił.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 1986 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 60201
a ja robie to jakby "po staropolsku",jeśli chce mieć ciepły i mi sie chce piepszyc z tym to stawiam nie duży garnek z wodą na gazie ,a na garnku stawiam sobie durszlak taki normalny zwykły (mam tak,ze dno durszlaka jest takie,że moge je psotawić idealnie na garnku,na sciankach) i na durszlak wysypuje sobie ryż i jak woda sie gotuje to normalnei na parze,to tak prosto na chłopski rozum łopatologicznie robię,szybko,hamsko i wygodnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
kacperson a nie skleja się bo jak nei to sposob gites
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

trening na brzuch i TALIĘ

Następny temat

Woda a trawienie

WHEY premium