Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Przyprawy to podstawa, z piekarnika sa najlepsze bez dwoch zdan ale trzeba na nie troche czekac. Jak ja nie mam czasu albo ochoty to podsmazam miesko przez pare minut na smalcu a potem dolewam wody i sie dusi. Obowiazkowo w kuchni powinny sie znalezc czosnek, papryka, pieprz, ziola prowansalskie, bazylia. Ja uzywam jeszcze czegos co najzdrowsze nie jest a mianowicie - umami, piatego smaku, znanego nam pod postacia glutaminionu sodu.
...
Napisał(a)
Na czym smażyć, looknij - http://pl.wikipedia.org/wiki/Smażenie
...zycie jest za krotkie zeby je przespac ;p
serial do wszytkich gier i softow: 5P13R-D4L4J-1KUP5-30RY6-1N4L4
...
Napisał(a)
jak przyzdzacie filety z ryby?? ja niestety je smarze bo nie wyobrazam sobie smaku gotowanej ryby, podajcie wasze sposoby zeby ryba gotowna lub filet z kurczaka mial lepszy smak( bo gotowane piersi natarte ziolami wcale nie sa przysmakiem ;-P )
...
Napisał(a)
"Zaleca się smażenie olejach o dużych walorach odżywczych – olej kukurydziany, rzepakowy, sojowy, słonecznikowy i wylewanie resztek po każdym cyklu smażenia."
absolutnie nie powinno sie smazyc na olejach bogatych w tluszcze wielonienasycone, a takie zostaly wymienione powyzej...
polecam w kolejnosci - 1. smalec, slonina, olej palmowy, kokosowy 2. oliwa z oliwek 3. olej rzepakowy. reszta odpada
absolutnie nie powinno sie smazyc na olejach bogatych w tluszcze wielonienasycone, a takie zostaly wymienione powyzej...
polecam w kolejnosci - 1. smalec, slonina, olej palmowy, kokosowy 2. oliwa z oliwek 3. olej rzepakowy. reszta odpada
1
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
Zabuza, znajdź sobie proszę :D tam masz *Ryby i owoce morza*, też gotowane, duszone i pieczone jak nie chcesz smażonych :P - http://www.dobrakuchnia.com
...zycie jest za krotkie zeby je przespac ;p
serial do wszytkich gier i softow: 5P13R-D4L4J-1KUP5-30RY6-1N4L4
...
Napisał(a)
Sachem dopbrze to napisal, taka kolesnosc jest ok jezeli chodiz o smazenie. Ja rybe zawijam w folie aluminiowa i robie w piekarniku lub kombiwarze, jak smaze to na oliwie z oliwek.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
mam pytanie, dlaczego mówicie, że na oliwie z oliwek można smażyć przez 15 min, co to ma do rzeczy.
...
Napisał(a)
Ja nic nie słyszałem że na oliwie z oliwek można smażyć przez 15 minut ( bo w sumie to bez sensu bo ja nawet 5 minut nie smarze ). Słyszałem natomiast, że powinno się na oliwie z oliwek smażyć na jak najmniejszym ogniu jakim tylko sie da by nie traciła swoich wartości ( zapałką pod patelnie i jazda xD )
Polecane artykuły