Szacuny
0
Napisanych postów
46
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
262
Może to i trochę dziwne pytanie
,ale czy ktoś wie jak rokładają się składniki odżywcze w 100g budyniu,czy jest to budyń czekoladowy,czy waniliowy(jeśli wogóle ma to jakieś znaczenie).Chodzi mi głownie o ilość węgli na 100g tych produktów.Z góry dziekuję za pomoc.
Szacuny
22
Napisanych postów
1105
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
12676
...sprawdz na opakowaniu...
Co do dodania budyniu do diety,to jest on nie polecany ze wzgledu na zawartosc roznego rodzaju chemicznych utrwalaczy.Jezeli Ci smakuje to mozesz jesc raz na jakis czas,napewno nie zaszkodzi,ale bez przesady...
Zmieniony przez - protein w dniu 2005-04-27 17:21:33
"Marzy mi się czarny Lincoln, lecz jak go wyrwać wilkom
Rozumiem więc czemu czasem chłopaki biorą WINSTROL"
Szacuny
0
Napisanych postów
46
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
262
I tu jest właśnie problem Protein,że sprawdzałem chyba z 10 różnych paczek, i na żadnym budyniu nie było wartości odżywczych,w przeciwieństwie do kisieli. Nie mogę też znaleść tych liczb w tabelach kalorii, dość powszechnie spotykanych na necie. A zależy mi na dokładnym obliczeniu zawartości węgli ze względu na to, że jestem na CKD,i muszę bardzo kontrolować spożycie węglowodanów. Zastanawiam się tylko czy taka szklanka budyniu ma więcej niż 35g węgli.Pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
46
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
262
No tak w sumie macie rację - wiec taka szklaneczka budyniu na wodzie ma okolo 30g węgli - nie jest tak źle ale i tak u mnie odpada,no poza dniami carb-up . A co do chemii, pewnie i tak jest ale jakbym chciał przejmować się zawartością środków chemicznych w każdym produkcie to połowy rzeczy bym nie jadł ,Dzięki zapomoc.
Szacuny
2
Napisanych postów
52
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3661
Budyn czekoladowy: 2 szklanki mleka, 300 g maki zieniaczanej, okolo 3 lyzek kakao, cukier/slodzik do smaku.
Wlewamy do szklanki troche mleka i rozporowadzamy w nim make i kakao (rozprowadzic dokladnie, zeby nie bylo grudek), reszte mleka zagotowac. Gdy mleko zacznie sie gotowac (podnosic) wlewamy zawartosc szklanki do gara, zmniejszamy gaz i dokladnie (przez chwile) mieszamy do uzyskania zelowatej konsystencji. Cukier/slodzik mozemy dodac w kazdej chwili, ja zawsze dodaje na poczatku do szklanki. Jak po wlaniu zawartosci cukier bedzie zalegal na dnie szklanki, to nalewamy troche mleka do szklanki (w celu rozpuszczenia cukru) i calosc do gara. Smacznego