SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Pytanie o budyń

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 280

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 236 dni Przeczytanych tematów 759
Czołem. Jak myślicie (lub czy ktoś próbował i wie) czy jak dodam z miarke (bądź dwie) bialka razem ze zwykłym budyniem, do gotującego się mleka (może dac trochę więcej mleka niż normalnie?), to budyń wyjdzie bez problemu, czy coś może się skiepścić?

Sprawdź ile masz % tłuszczu?

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 3162 Napisanych postów 40789 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 331853
Nic się nie stanie. Jeśli tylko dobierzesz dobrze proporcje. Ludzie dodaja odżywki białkowe do ciastek i je pieką, do naleśników i je smażą, więc i tutaj nie powinno być problemu

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 8472 Napisanych postów 110366 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1350583
Nie wyjdzie Ci ten budyń, białko Ci się zważy, już raz zalałem białko do zbyt ciepłej wody.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 126 Napisanych postów 2952 Wiek 37 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 48520
jak lubisz budyń to polecam ''sugar free pudding'' z AllNutrition, waniliowy jest fajny aleee czekoladowy też daje radę

Siła, masa, redukcja... wszystko zaczyna się w kuchni .
A w moim przypadku też i miłość!

http://www.sfd.pl/[BLOG]_Pangalas_&_Tejtos_czyli_Julietta_w_kuchni-t1104414.html#post1 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7228 Napisanych postów 6327 Wiek 27 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294969
kiedyś Bzyku robił swoją wersję budyniu
https://www.sfd.pl/post-p17985117.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 127 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8447
anubis84
Nie wyjdzie Ci ten budyń, białko Ci się zważy, już raz zalałem białko do zbyt ciepłej wody.


A nie jest to czasem kwestia wyczucia temperatury? Dla przykładu, jeśli robisz owsiankę i do gotującej dodasz białko, to wyjdzie taka niesmaczna papa z grudkami. Jeśli natomiast poczekasz, aż owsianka przestanie się gotować i odczekasz te 8-10 minut od tego moment, dodasz białko, to normalnie się rozpuści i będzie bardzo smaczna. W przypadku budyniu, wydaje mi się, że będzie podobnie. Jedynie co bym zmienił, to do podstawowego przepisu dodał z 50-70 ml wody (poza samym mlekiem), bo wyjdzie ci zbyt gęsty.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 8472 Napisanych postów 110366 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1350583
Nie wiem czy budyn si zrobi jak nie będzie gorące mleko.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 127 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 8447
Owsianka też się nie zrobi bez gorącego mleka ;) Oczywiście chodziło o zrobienie samego budyniu, poczekanie aż trochę ostygnie i dopiero wtedy dodanie białka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 104 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 48690
Oczywiście, ze budyn wyjdzie. Rozmieszaj tylko bialko z bydyniowym proszkiem i częścią mleka porządnie i taka mieszanke wlej do gotującej sie reszty mleka. Często tak jadam i zapewniam, ze jest ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 231 Napisanych postów 1492 Wiek 48 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 219976
Ja robię od lat budyń z dodatkiem odżywki.Wychodzi gładki, bez żadnych farfocli, chyba,że niedokładnie wymieszam białko z maką ziemniaczaną i mlekiem przed dodaniem tego do gotujacego się mleka. Może niedokładnie mieszasz, a może to kwestia tego, ile białka dajesz i jaka to jest odzywka ? Ja używam własciwie głownie różne smaki Allnutrition i budynie są exstra.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany