...
Napisał(a)
Tak sobie myślę czy picie białka z jaj byłoby dobrym uzupełnieniem białka w diecie?? Jedno to prawie 11 g białka, 1 g węgli i 0 tłuszczu! Pewnie niezbyt to apetyczne, ale kiedyś słyszałem, że dawniej kulturyści je pili. Czy jest to w jakimś stopniu porównywalne do odżywek białkowych??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Surowe bialko , az mnie zemdlilo. Mozna sie tylko niestrawnosci nabawic, czasem belt murowany. Najlepsze wedlug mnie sa bialka gotowane. Surowe odpadaja sam widok jak sie to ciagnie juz mnie przygnebia, a jeszcze fakt ze mialoby to przez moj przelyk przeleciecAle jak chcesz pij, niektorzy tak robia- ja polecam gotowane.
▓╬▓
...
Napisał(a)
nie spozywaj soorowych..bialek...bo zawieraja awidyne..
gotowane..nie ma mniej bialka...
btw...proporcje..b/t/ww..ktoore podales dotycza 100g bialka..a nie 1 sztooki..
Zmieniony przez - v3gas w dniu 2004-07-25 17:48:17
gotowane..nie ma mniej bialka...
btw...proporcje..b/t/ww..ktoore podales dotycza 100g bialka..a nie 1 sztooki..
Zmieniony przez - v3gas w dniu 2004-07-25 17:48:17
...
Napisał(a)
OK juz znalazlem ta awidyne i rzeczywiscie ma nieciekawe działanie:(
Awidyna -białko jajka kurzego o właściwościach unieczynniania biotyny(wit. H)
Awidyna -białko jajka kurzego o właściwościach unieczynniania biotyny(wit. H)
...
Napisał(a)
awidyna jest bialkiem ktoore bardzo silnie wiaze biotyne...uposledzajac jej wchlanianie -> moze prowadzic to do problemoow ze skoora..wlosami..metabolzimem tlooszczoow..oslabieniem...depresja..
jednak podczas obroobki cieplnej...a nawet ubijania piany...biotyna jest neutralizowana..
Zmieniony przez - v3gas w dniu 2004-07-25 18:05:13
jednak podczas obroobki cieplnej...a nawet ubijania piany...biotyna jest neutralizowana..
Zmieniony przez - v3gas w dniu 2004-07-25 18:05:13
...
Napisał(a)
Najlepiej wchlanialne sa gotowane na pol miekko.
Surowe odposc. Slaba wchlanialnosc. Ryzyko salmonelli. I j/w
Surowe odposc. Slaba wchlanialnosc. Ryzyko salmonelli. I j/w
-= Powrót po 9 latach nieobecnosci :) =-
...
Napisał(a)
nom ja czesto na noc jem same białka z 7 jajek jedno białka z jajka kuzego ma około 5gr dokładnie 4,8 chyba natomaiast zółtka sie nie je na noc gdyz zawiera dosyc dozy tłuszczu
¤¤ członek-mafia.suple.hardcor.pl ® ¤¤
¤¤ Wejdz na pajacyka http://www.pajacyk.pl ¤¤
Mam braki jak każdy , staram sie je zawsze minimalizować, aby pomagac sobie i innym®
...
Napisał(a)
propo jajek to jednasprawa... moze powinienem zalozyc oddzielny post, ale skoro juz to zostalo poruszone... Piszecie, ze gotowane jajko ma tyle samo bialka co surowe, a ja jestem niemal pewien, ze wyczytalem, ze w procesie gotowania zawartosc biala w produktach zmniejsza sie nawet o 50% a w trakcie smazenia o 25%! To olbrzymia roznica. Co o tym myslicie? Moze to dotyczy jakiegos dlugiego gotowania, a ie tak jak jajka paru minut?
===> ...::: mafia-kafary-sfd-pl :::...<===
Rzuc dziewczyne zanim ona rzuci Ciebie ;D
...
Napisał(a)
v3g
"jednak podczas obroobki cieplnej...a nawet ubijania piany...biotyna jest neutralizowana.. "
chyba awidyna podlega denatooracji itd.? ;)
"jednak podczas obroobki cieplnej...a nawet ubijania piany...biotyna jest neutralizowana.. "
chyba awidyna podlega denatooracji itd.? ;)
28:06:42:12
That is when the world will end.
Polecane artykuły