Przeczytałem kilkanaście diet na redukcje różnych sportowców. Jedni tłuszcze dawali na 0,5g/kgmc inni ponad 1g i zrobiło mi to tylko mętlik w głowie. Dlatego chciałbym zapytać tych którzy sami zrobili już wcześniej udaną redukcję. Jak to jest z tymi tłuszczami?
Obecnie mam dietę na redukcje 2600 kcal która wygląda tak:
Białko 200g , węgle 260 - 290g, tłuszcze 85 - 95g.
Zacząłem redukcję 2 tygodnie temu i jechałem 2900 kcal ale waga i wymiary stały w miejscu więc wczoraj uciołem te 300kcal z samych węglowodanów, ale nie jestem pewny czy to dobrze czy źle. Może powinienem uciąć tłuszcz a dać więcej węgli ? Wole zapytać niż jeść źle przez kolejne 2 tygodnie do kolejnego sprawdzenia wymiarów. Jaki według was jest najlepszy bilans makro na redukcji?