Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem redukcji sporej już nadwyżki tkanki tłuszczowej.
Zacząłem od kalkulatorów i innych dostępnych narzędzi dla wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego, makro itp.niestety bez większego skutku - brak dobrych nawyków żywieniowych i ubogie menu zawsze kończyło się podjadaniem. Stwierdziłem więc, że zainwestuję w pomoc z zewnątrz - w tym wypadku fabryka siły. Jestem po około 2,5 tygodnia stosowania ich diety, natomiast chciałbym spytać ludzi, którzy mają o tym pojęcie - czy wszystko z otrzymanym planem jest ok, czy może należy na coś zwrócić uwagę/zmodyfikować? Info o mnie:
Płeć : Mężczyzna
Wiek : 26 lat
Waga : 102,1 kg (zaczynałem ze 104,7kg)
Wzrost : 185 cm
Cel: redukcja
Staż treningowy na siłowni : ćwiczyłem około pół roku ze 4 lata temu, poza tym nic.
Uprawiane inne sporty : boks 2 razy w tygodniu.
Przykładowy plan posiłkowy:
śniadanie:
płatki owsiane 70g
gruszka 200g
orzechy włoskie 15g
jogurt naturalny 200g
szczypta cynamonu
II śniadanie:
bułka graham 2sztuki (około 150g)
jajko na twardo
dorsz wędzony 75g
łyżka jogurtu naturalnego
obiad:
pierś z kurczaka 120g
ryż jaśminowy 100g
warzywa na patelnię 3/4 paczki (około 250-300g)
II obiad - szejk
2 banany
gruszka
mleko 150g
bazylia (z 10g)
migdały 12g
Kolacja - sałatka
rukola - garść (ze 25g)
serek wielski - 6 łyżek
pomidory suszone na słońcu - 20g
sezam 10g
chleb graham - 3 kromki (około 75g)
Jak oceniacie aktualny jadłospis? Warto iść tą drogą?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi,
Pozdrawiam!