Szacuny
6
Napisanych postów
267
Wiek
4 lata
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
4903
Tak ogólnie spożywam blisko 5 tys kalorii jestem na cyklu chce go maksymalnie wykorzystac dlatego to moje pytania co do tłuszczy czy jak zwieksze nawet do 1.5g czy będzie to jakaś przeszkoda? Białko na stałym poziomie kilo kury jakiś twaróg chudy jajka sylwetka wygląda na stan dzisiejszy tak
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-09-03 17:19:55
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-09-03 17:20:45
Szacuny
14
Napisanych postów
228
Wiek
28 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2249
jak chcesz zwiększyć ilość tłuszczy, to śmiało możesz sięgać po masło, twaróg możesz zamienić na półtłusty lub tłusty, z drobiu możesz sięgać po inne części niż chude piersi, możesz wybierać podroby, które zawierają więcej tłuszczy. Co do ilości, to nie ma przeciwwskazań, sam jem prawie 2g/ kg masy ciała tłuszczy, najważniejsze to obserwować organizm i reagować w razie czego :)
" W poglądach różnica, każdy świat widzi inaczej ... "
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6306
Napisanych postów
76258
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756174
Nie będzie to problemem o ile ilość kalorii nie będzie w znacznym nadmiarze. Wtedy bez wątpienia dojdzie do otłuszczenia organizmu.
Skoro spożywasz aż 5000 kalorii, to oczywistym jest, że musisz podbić również tłuszcze. W innym wypadku ciężko będzie Tobie przejeść tak duże ilości węglowodanów. Poza tym ilość błonnika w diecie na pewno też będzie ogromna, co może przyczynić się do problemów trawiennych. Jak najbardziej możesz ustalić tłuszcze w ilości 1,5 grama na kilogram masy ciała. Poczytaj na temat zalecanych źródeł tłuszczów.
Szacuny
6
Napisanych postów
267
Wiek
4 lata
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
4903
Bułki z mąka zytniej też moga wchidzic w gre wszystko z tej samej firmy chleb też znalazłem jednak bułki zawierają drożdże chleb niby jest bez drożdży znalazłem taki za chwile podeślę zdjęcie chlebka i skład bułki
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-09-03 18:09:41
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6306
Napisanych postów
76258
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756174
Ciężko niestety no dobrej jakości bułki. Najczęściej są one napompowane i porowate co może świadczyć o obecności polepszaczy i oszukania klienta.
Wysyłałem Tobie artykuł na co należy zwrócić uwagę przy zakupie dobrej jakości pieczywa i ewentualnie również jak unikać tego gorszego. Czytałeś go?
O ile w przypadku zdecydowanej większości osób jedzących 2000-3000 kalorii jakość pieczywa, czy innych źródeł węglowodanów ma spore znaczenie, tak w Twoim przypadku jedząc 5000 kalorii nie jest istotne. A wręcz odwrotnie. Jeżeli dostarczysz np. 500 gramów węglowodanów z ich źródeł najwyższej jakości, to błonnika w diecie będziesz miał ponad 100 gramów, co równoznaczne jest z problemami trawiennymi.