SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DrunkInCarbs - przygotowania pod pierwszy sezon startowy

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 13933

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
I tak oto tym sposobem po prawie miesięcznej przerwie podsyłam lekki update formy a zmieniło się sporo

Od 2.5 tygodnia męczę niższe kalorie. Na ten moment wypada to następująco:

Dni wysokie: 4200kcal - 250g B, 50g T, 690g W
Dni średnie: 3500kcal - 250g B, 70g T, 460g W
Dni niskie: 3000kcal - 300g B, 90g T, 250g W

I tak rotuję bez względu czy to dzień treningowy czy nie. Aktualnie trenuję w systemie 3 dni treningowe - 1 dzień offw

Cardio: 5 x 30 minut tygodniowo chociaż ostatnio wrzucałem codziennie

Waga: startowałem ze 100kg, aktualnie jest to 96kg czyli spadek 4kg w ciągu 2 tygodni.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Aktualny przegląd formy. Szału jeszcze nie ma ale co na pierwszy rzut oka mnie cieszy to znacząca poprawa dolnych partii pomimo że nie były one traktowane priorytetowo a skupiałem się na masie głównie nad poprawą szerokości pleców










Zmieniony przez - DrunkInCarbs w dniu 2019-07-11 14:06:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Forma potreningowa z wczoraj

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Jak napisałem redukcja wzmaga kreatywność a więc moja wersja na pączki low fat



- 50 ml mleka 0,5%
- 180g jogurtu maluta 0% fat
- 2 jajka
- 55g mąki
- 20g wpc
- 10g drożdży


Drożdże rozpuszczacie w ciepłym mleku. Reszta składników do środka i blendujecie na masę. Później do foremek, piekarnik 150 stopni i tak około 30 minut.

W międzyczasie zrobiłem sobie krem na górę żeby przyczepić do niego dodatki:

- 20g daktyli
- 20g kajmaku
- 25g jogurtu 0% fat


wszystko widelcem na krem i można smarować pączki. Na górę dodatki wedle waszych kalorii. U mnie poszły cheeriosy, posypka, orzechy

Całość jak na foto to koszt : 50g białka, 11g tłuszczy, 90g węglowodanów


2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12988 Napisanych postów 20750 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 608025
Ale to pysznie wygląda

W ogóle fajne przepisy i fajne jedzonko w tym dzienniku, kilka rzeczy muszę wypróbować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Dziękuję, postaram się częściej podrzucać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
I znowu pojawiam się po dłuższej przerwie
Aktualnie zaczynam 11 tydzień redukcji

Kaloryka
Poniedziałek - czwartek
2530 kcal - B300 / T50 / W220

Piątek - niedziela
3800 kcal - B240 / T50 / W600

Trening: SPLIT / 2 x klatka / plecy / barki w tygodniu
1 x nogi

3 / 2 dni treningowe - 1 dzień off
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Sylwetka sprzed kilku dni. Poprzednia redukcja już poprawiona, ale chcę zejść jeszcze niżej tak by wejść w okres masowy mocnym reboundem i przed sezonem 2020 jeszcze dołożyć ile się da.




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
Posiłki bez zmian. Mocno rozbudowana baza produktów. Bazuje na pełnowartościowych natomiast jeszcze w tej kaloryce udaje mi się zmieścić trochę rekreacji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 624 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2369
I najnowsze odkrycie dla tych którzy chcą trochę zaoszczędzić. Wiem że sporo osób szamie kleik ryżowy szczególnie na HighCarbie w okresie masowym. Sam w sobie kleik jest drogi dlatego polecam wam kupić mąkę ryżową.

Wrzucacie do naczynia, zalewacie wodą i do mikrofali. Co minutę wyciągacie i mieszacie żeby nie zrobił się "glut". Smakowo petarda, dodajcie WPC + dodatki wedle makro i macie zarąbisty lekkostrawny posiłek na słodko.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Marihuana a zawody mma

Następny temat

Robert Judziński - Road To Classic Physique 2023 r.

forma lato