...
Napisał(a)
Jak najbardziej, jesli makro pozwala. Parmezan jako ser to jeden z najlepszych wyborow moim zdaniem
...
Napisał(a)
Parmezan spoko sporo tego się też nie jada, na tarce parę gram zetrzeć.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Parmezan i mozzarella mają bardzo wysoką zawartość wapnia, przy niskim udziale fosforu. Daje to bardzo dobrą proporcję tych składników mineralnych, co jest rzadko spotykane.
https://potreningu.pl/articles/4544/unikalne-walory-parmezanu
https://potreningu.pl/articles/4544/unikalne-walory-parmezanu
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ja ostatnio redukowałem na spagetti i teraz na masie też jem, tylko więcej (solidne ćwierć kilo mięska w porcji).
...
Napisał(a)
Wczoraj zarzuciem spaghetti z parmezanem właśnie i makro makrem, ale smak :) Dzięki za artykuł o wapniu i fosforze, ciekawy
...
Napisał(a)
Makaron, jak i mięso może być obecne w diecie, bez względu na cel. Nie ma znaczenia czy zjemy je z pomidorami, czy cukinią.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
AsdqwertyA to ja ci podam fajny przepia, ktory na pewno bedzie bardziej wartosciowy od gotowego sosu ze sloja (ukradlem tesciowej):
Trzesz marchewe i wrzucasz na 10g oliwy. Lekko ja smazysz i dorzucasz jedna cebule pokrojona w kostke z dwoma zabkami czosnku przecisnietymi przez praske. Smazysz, zlocisz. W tym samym czasie wolowine (jakies 250g). Jak masz teflonowa, to nawet nie musisz dawac tluszczu, bo i ligawa fajnie sie wytapia lekko. W osobnej misce dajesz puszke pomidorow krojonych, lyzeczke koncentratu, lyzeczke cukru, bazylie, sol, pieprz i blendujesz. Dodajesz do podsmazonych warzyw. Jak sie zacznie gotowac, zmniejszasz ogien, dorzucasz mieso, dajesz pod przykrycie i pyrkasz. Planowo pyrkasz tak przez 30 minut, ale cwiczacy zazwyczaj nie maja czasu i ja to tak trzymam z 10 minut na malym ogniu. Jakies 130g suchego makaronu spaghetti i wychodza ci niezle dwie porcje. Jak masz makro, to proponuje posypac parmezanem ;)
Te 130g makaronu podzielić na dwie porcje ? I mogę wtedy zastąpić 125g ryżu taką porcją?
...
Napisał(a)
Ale wiesz, że kolega podał jakiś tam swój przepis, ze swoimi ilościami, a Twoje powinny być dostosowane do Twojego zapotrzebowania?
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Przygotowanie posiłku z przepisu nie polega na tym, aby zastosować ilości składników takie jak osoba pisząca przepis, a ilości pod swój organizm. Na tym polega odpowiednie zbilansowanie diety.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły