Jest liderem w tym dzialeSzacuny
545
Napisanych postów
1472
Wiek
26 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
20878
Witam.Wziąłem się trochę bardziej dokładnie za aspekt odżywiania.Obliczyłem swoje zapotrzebowanie na składniki makro i kalorie w diecie.
Moje pytanie tylko brzmi, jak dobrze policzyć, żeby na koniec dnia wiedzieć, że zmieściło się w granicach ustalonych wcześniej, co i czego się zjadło.
Jakie są wasze doświadczenia.Tabele, kalkulatory i waga czy coś innego i najważniejsze-jak to robić, żeby się nie pogubić :D
Szacuny
3036
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349869
Korzystając z jakiegokolwiek dziennika/kalkulatora do planowania jadłospisu, na przykład "forumowy" - https://potreningu.pl/calculators/calories Waga kuchenna oczywiście jest niezbędna.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2018-07-18 15:19:44
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
29912
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
najprościej jest planować posiłki z wyprzedzeniem i przygotować je na cały dzień z góry, wtedy przygotowując wszystko masz poważone, podzielone i wiesz ile w ciągu dnia czego zjadłeś.
a do liczenia kcal i makroskładników korzystam ze strony i aplikacji na telefon potreningu.pl wg najlepsza
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2018-07-18 15:22:57
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
545
Napisanych postów
1472
Wiek
26 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
20878
Jeszcze pytanie: A gdy robię jakieś danie bardziej złożone, to ważyć wszystko oddzielnie i z dokładnością czy raczej kierować się przepisami z gotowymi wagami i kaloriami w porcji jak w dziale ze zdrową kuchnią?
Szacuny
3036
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349869
Przepisy w dziale kuchnia są przykładowe, a BTW jest dostosowane do osoby, która je przygotowywała, także nie sugeruj się użytą ilością składników, a wszystko dostosuj pod siebie tak by wpasowało się w Twoje wyliczenia makro.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33136
Napisanych postów
23209
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278150
witorrr98
Jeszcze pytanie: A gdy robię jakieś danie bardziej złożone, to ważyć wszystko oddzielnie i z dokładnością czy raczej kierować się przepisami z gotowymi wagami i kaloriami w porcji jak w dziale ze zdrową kuchnią?
wszystko osobno i przed obróbką termiczną , oleje , smalce, oliwy na ktorych coś smażysz wliczaj w całości .