dudeeUważasz, że produkt bez glutenu jest zdrowy?
Jeśli tak to muszę Cie rozczarować, że jednak jest inaczej.
Budowanie masy mięśniowej nie powinno korelować z nadmiernym otłuszczaniem się jak i nie dbaniem o jakość produktów w diecie. Jak wygląda kwestia spożycia warzyw? gdyż na chwilę obecną w diecie występują niedobory, mało tego spożywanie ''owoców'' w puszkach nie jest optymalnym rozwiązaniem, gdyż jest to wysoce przetworzony produkt. Urozmaicasz swoją dietę czy cały czas jesz ryż?
Absolutnie tak nie uważam. Nie uważam również aby kulturystyka sama w sobie miała cokolwiek wspólnego ze zdrowiem i zdrowym trybem życia, aczkolwiek 80% osób udzielających się na tym forum trenuje według takiego podejścia.
Tak, jak nadmieniłem w edytowanym poście powyżej - to tylko poglądowe posiłki bez dodatków w postaci chociażby warzyw (nie dajmy się zwariować z liczeniem makro warzyw). Odpisując na Twoją wiadomość mam przed sobą talerz z ryżem, kurczakiem w mleku kokosowym i przyprawach, a do tego "własnoręcznie" sporządzoną mieszankę warzyw - marchew, por, cebula, pędy bambusa. Więc tak - jem również warzywa. Stosuję zamienniki w postaci chudego mięsa z szynki wieprzowej, owoców morza, steków, indyka. Jeśli chodzi o główne źródła węglowodanów to również kasze, płatki jaglane, bataty,
makaron pełnoziarnisty. Do posiłków dorzucam także często kiszonki. Jem daktyle, rodzynki, migdały, orzechy.
To co wrzuciłem do pierwszego posta zrobiłem na szybko bo chodziło mi o samo pytanie - podbić czy przerzucić na tłuszcze.