SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kruche ciasto do tarty

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2341

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 30 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 366
Macie jakieś fajny pomysł na spód by zrobić np sernik w formie do tarty ? W jakiej temperaturze max mogę pięć w takiej ceramicznej białej formie ?
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Zerknij do przepisu koleżanki, czy jest kruche to nie wiem
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Ciasto_low_fat_wiśniowe_LOVE-a1499.html 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
mi mega smakuje kruche ciasto na mace jaglanej, jesr genialne.

130g maki jaglanej
50g jajka
10g masla
10g oleju kokosowego
(to jest min dawka tluszczu do tej ilosci maki)

calosc zagniatasz, do lodowki na 15 min, po czym wykladasz ciastem forme na tarte, nakluwasz widelcem i do piekarnika na 15 min w 180 stopniach. wychodzi genialne

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
anubis84
Zerknij do przepisu koleżanki, czy jest kruche to nie wiem
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Ciasto_low_fat_wiśniowe_LOVE-a1499.html


nie, to nie jest kruche

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 50 Wiek 3 lata Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 9083
czellista
mi mega smakuje kruche ciasto na mace jaglanej, jesr genialne.

130g maki jaglanej
50g jajka
10g masla
10g oleju kokosowego
(to jest min dawka tluszczu do tej ilosci maki)

calosc zagniatasz, do lodowki na 15 min, po czym wykladasz ciastem forme na tarte, nakluwasz widelcem i do piekarnika na 15 min w 180 stopniach. wychodzi genialne

O dzięki Ci, z nieba mi spada, bo poszukuję czegoś sensownego w wersji bezglut.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
oczywiscie najlepiej spod smakuje na zimno, po kilku h w lodowce, ew 1-2h w zamrazarce, jak ktos nie ma czasu czekac hehe.

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 50 Wiek 3 lata Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 9083
W końcu zamierzam robić jutro, tylko mąka jaglana mi wyszła, będę musiała zemleć kaszę w młynku.
Co dać na górę?
Na jaką formę to jest ilość?
Pytanie zasadnicze: nie ma żadnego słodzidła do smaku?



Zmieniony przez - AKB w dniu 2018-03-17 23:07:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
nie pamietam srednicy mojej formy, ale bedzie okolo 20-22cm.
co dac na gore? mozesz sprobowac takie watstwy https://www.sfd.pl/Tarta_budyniowo_szarlotkowa-t1163322.html
nie ma slodzika w spodzie, poniewaz ja zawsze robie tarte na slodko = warstwy tarty sa na tyle slodkie, ze nie ma potrzeby dodawac slodzika do spodu


Zmieniony przez - czellista w dniu 3/18/2018 6:07:09 AM

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 50 Wiek 3 lata Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 9083
Wykonana, góra tylko jabłka z cynamonem, pachnie ładnie, ale warstwa jaglana dość sucha wyszła, jak skubnęłam. Może za długo pieczona?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
najpierw niech calosc przelezy sie kilka godzin w lodowce poza tym, jesli to dla Ciebie nie stanowi wiekszego problemu, to proponuje zwiekszyc ilosc tluszczu dodawanego do ciasta. tam wyzej, jak tez zaznaczylem, byla podana minimalna ilosc, zeby w ogole chcialo z tego wyjsc ciasto kruche

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 50 Wiek 3 lata Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 9083
Ok, dzięki, na pewno przepis zostaje, bo moje ograniczenia dietetyczne ostatnio to pszenica, żyto i kukurydza, soł...
Córka zjadła i orzekła, że bardzo dobre. W sumie to generalnie całkiem niezłe jest, może niepotrzebnie dodałam trochę mąki ziemniaczanej na etapie zagniatania, bo miałam wrażenie, że mi się nie chce skleić, pewnie dlatego bardziej kruszący spód jest. Jabłka chyba powinny być inne do szarlotki niż Golden Delicious, następnym razem nie będę piec dwa razy, tzn. nie będę chyba podpiekać na sucho bez niczego, tylko od razu nałożę jabłka uprażone i zapiekę raz.


Zmieniony przez - AKB w dniu 2018-03-18 16:31:12
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Posilek z najwieksza iloscia bialka

Następny temat

Blender kielichowy?

WHEY premium