...
Napisał(a)
Macie jakieś fajny pomysł na spód by zrobić np sernik w formie do tarty ? W jakiej temperaturze max mogę pięć w takiej ceramicznej białej formie ?
1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Zerknij do przepisu koleżanki, czy jest kruche to nie wiem
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Ciasto_low_fat_wiśniowe_LOVE-a1499.html
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Ciasto_low_fat_wiśniowe_LOVE-a1499.html
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
mi mega smakuje kruche ciasto na mace jaglanej, jesr genialne.
130g maki jaglanej
50g jajka
10g masla
10g oleju kokosowego
(to jest min dawka tluszczu do tej ilosci maki)
calosc zagniatasz, do lodowki na 15 min, po czym wykladasz ciastem forme na tarte, nakluwasz widelcem i do piekarnika na 15 min w 180 stopniach. wychodzi genialne
130g maki jaglanej
50g jajka
10g masla
10g oleju kokosowego
(to jest min dawka tluszczu do tej ilosci maki)
calosc zagniatasz, do lodowki na 15 min, po czym wykladasz ciastem forme na tarte, nakluwasz widelcem i do piekarnika na 15 min w 180 stopniach. wychodzi genialne
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
anubis84Zerknij do przepisu koleżanki, czy jest kruche to nie wiem
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Ciasto_low_fat_wiśniowe_LOVE-a1499.html
nie, to nie jest kruche
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
czellistami mega smakuje kruche ciasto na mace jaglanej, jesr genialne.
130g maki jaglanej
50g jajka
10g masla
10g oleju kokosowego
(to jest min dawka tluszczu do tej ilosci maki)
calosc zagniatasz, do lodowki na 15 min, po czym wykladasz ciastem forme na tarte, nakluwasz widelcem i do piekarnika na 15 min w 180 stopniach. wychodzi genialne
O dzięki Ci, z nieba mi spada, bo poszukuję czegoś sensownego w wersji bezglut.
...
Napisał(a)
oczywiscie najlepiej spod smakuje na zimno, po kilku h w lodowce, ew 1-2h w zamrazarce, jak ktos nie ma czasu czekac hehe.
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
W końcu zamierzam robić jutro, tylko mąka jaglana mi wyszła, będę musiała zemleć kaszę w młynku.
Co dać na górę?
Na jaką formę to jest ilość?
Pytanie zasadnicze: nie ma żadnego słodzidła do smaku?
Zmieniony przez - AKB w dniu 2018-03-17 23:07:39
Co dać na górę?
Na jaką formę to jest ilość?
Pytanie zasadnicze: nie ma żadnego słodzidła do smaku?
Zmieniony przez - AKB w dniu 2018-03-17 23:07:39
...
Napisał(a)
nie pamietam srednicy mojej formy, ale bedzie okolo 20-22cm.
co dac na gore? mozesz sprobowac takie watstwy https://www.sfd.pl/Tarta_budyniowo_szarlotkowa-t1163322.html
nie ma slodzika w spodzie, poniewaz ja zawsze robie tarte na slodko = warstwy tarty sa na tyle slodkie, ze nie ma potrzeby dodawac slodzika do spodu
Zmieniony przez - czellista w dniu 3/18/2018 6:07:09 AM
co dac na gore? mozesz sprobowac takie watstwy https://www.sfd.pl/Tarta_budyniowo_szarlotkowa-t1163322.html
nie ma slodzika w spodzie, poniewaz ja zawsze robie tarte na slodko = warstwy tarty sa na tyle slodkie, ze nie ma potrzeby dodawac slodzika do spodu
Zmieniony przez - czellista w dniu 3/18/2018 6:07:09 AM
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Wykonana, góra tylko jabłka z cynamonem, pachnie ładnie, ale warstwa jaglana dość sucha wyszła, jak skubnęłam. Może za długo pieczona?
...
Napisał(a)
najpierw niech calosc przelezy sie kilka godzin w lodowce poza tym, jesli to dla Ciebie nie stanowi wiekszego problemu, to proponuje zwiekszyc ilosc tluszczu dodawanego do ciasta. tam wyzej, jak tez zaznaczylem, byla podana minimalna ilosc, zeby w ogole chcialo z tego wyjsc ciasto kruche
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Ok, dzięki, na pewno przepis zostaje, bo moje ograniczenia dietetyczne ostatnio to pszenica, żyto i kukurydza, soł...
Córka zjadła i orzekła, że bardzo dobre. W sumie to generalnie całkiem niezłe jest, może niepotrzebnie dodałam trochę mąki ziemniaczanej na etapie zagniatania, bo miałam wrażenie, że mi się nie chce skleić, pewnie dlatego bardziej kruszący spód jest. Jabłka chyba powinny być inne do szarlotki niż Golden Delicious, następnym razem nie będę piec dwa razy, tzn. nie będę chyba podpiekać na sucho bez niczego, tylko od razu nałożę jabłka uprażone i zapiekę raz.
Zmieniony przez - AKB w dniu 2018-03-18 16:31:12
Córka zjadła i orzekła, że bardzo dobre. W sumie to generalnie całkiem niezłe jest, może niepotrzebnie dodałam trochę mąki ziemniaczanej na etapie zagniatania, bo miałam wrażenie, że mi się nie chce skleić, pewnie dlatego bardziej kruszący spód jest. Jabłka chyba powinny być inne do szarlotki niż Golden Delicious, następnym razem nie będę piec dwa razy, tzn. nie będę chyba podpiekać na sucho bez niczego, tylko od razu nałożę jabłka uprażone i zapiekę raz.
Zmieniony przez - AKB w dniu 2018-03-18 16:31:12
Polecane artykuły