SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jaki olej najlepszy do smażenia potraw z kurczakiem.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2390

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 89 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2581
Witam.

Pytanie tak jak w temacie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9031 Napisanych postów 82679 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699304
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17680 Napisanych postów 132075 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460293
Sporo na ten temat, krótkotrwałe oliwa z oliwek, jak coś dłuższego, masło klarowane, smalec, olej kokosowy.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51764 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349824
Generalnie nie wiem czy w kuchni przeciętnej osoby jest coś takiego jak długie smażenie, jak i jak ktoś ma jakikolwiek kunszt kulinarny, to zapewne wie, że mięso powinno robić się w stosunkowo niskich temperaturach.
Co do oliwy, do smażenia jakiegokolwiek nadaje się super, jednak jest jedno ale, o ile ktoś kupuje na prawdę dobra oliwę - nie po to płaci się po 40-70zl za litr by na tym smażyć, skoro są równie dobre alternatywy do 10zl za kg/litr.


Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-12-04 01:04:38

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Oliwa z oliwek jak najbardziej nadaje się do smażenia, gdyż jest stabilna termicznie. Poza tym unikamy agresywnego i długotrwałego smażenia bez względu na to na jakich tłuszczach smażymy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17680 Napisanych postów 132075 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460293
Ja nie lubie na oliwie z oliwek, bo nie lubię tego posmaku, samą jeszcze z kielona wypije ale w potrawach nie bardzo.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6230 Napisanych postów 75799 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753504
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia:

http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 89 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2581
Ok. Spróbuję na maśle klarowanym.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9031 Napisanych postów 82679 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699304
Możesz smażyć na teflonie i tylko delikatnie smarujesz patelnie , wtedy nie będzie większej roznicy jaki tłuszcz użyjesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 89 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2581
Tak, ale to się tyczy naleśników itp. a mnie chodzi o potrawy z kurczakiem, gdzie wcześniej muszę podsmażyć warzywa i na końcu dodaję mięso. Mogę ewentualnie zrobić duszone warzywa i mięso, ale też chcę żeby w posiłku było jakieś źródło dobrego tłuszczu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6230 Napisanych postów 75799 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753504
Warzywa podsmażysz spokojnie bez tłuszczu. Nie jest to produkt jak np. omlet, który wymaga tłuszczu żeby się nie przykleił. Tłuszcze możesz dać na zimno.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta i trening dla endomorfika z niedoczynnością

Wiecej