...
Napisał(a)
Jak już poruszyliśmy temat pieczywa, to jak obliczyć kcal takiego chlebka? Mamy chleby z ziarnem, siemieniem lnianym itd... niektóre są zbite, niektóre puszyste.
...
Napisał(a)
jak masz ciemne pieczywo puszyste to znaczy że jest słabej jakości na spulchniaczach jakichś robionych, normalnie wrzucasz na wagę i liczysz btw z tabel.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Rzeczywiście, pieczywo pełnoziarniste, dobrej jakości jest twarde i ciężkie a nie gąbczaste. Warto mieć to na uwadze. Większość pieczyw ma takie same wartości odżywcze. Różnice mogą być nieznaczne w ilości błonnika i tłuszczów. Na opakowaniu powinny być podane.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dzięki oto chodziło,a co polecilibyscie za dobre źródło tłuszczy do posmarowania pieczywa? Czy lepiej sobie odpuścić?
Czy zawartość tłuszczu w diecie typowo na masę mięśniowa 0,8-1,2g/kg masy dobrym rozwiązaniem?
Czy zawartość tłuszczu w diecie typowo na masę mięśniowa 0,8-1,2g/kg masy dobrym rozwiązaniem?
...
Napisał(a)
Zwykłe masełko 82%, niektórzy też smarują klarowanym czy olejem kokosowym, ale myślę że masełko najlepiej smakuje.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Generacja_Dzięki oto chodziło,a co polecilibyscie za dobre źródło tłuszczy do posmarowania pieczywa? Czy lepiej sobie odpuścić?
Czy zawartość tłuszczu w diecie typowo na masę mięśniowa 0,8-1,2g/kg masy dobrym rozwiązaniem?
Zwykle masło , ilość tłuszczy będzie Ok
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Masło jak najbardziej:
http://potreningu.pl/articles/3596/cztery-powody-dla-ktorych-warto-jesc-maslo
Ewentualnie można olejem kokosowym.
http://potreningu.pl/articles/3596/cztery-powody-dla-ktorych-warto-jesc-maslo
Ewentualnie można olejem kokosowym.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
witaj,
Pieczywo dobrej jakości będzie dobrym rozwiązaniem w diecie, sam używam a czasem nadużywam......
Pieczywo dobrej jakości będzie dobrym rozwiązaniem w diecie, sam używam a czasem nadużywam......
...
Napisał(a)
U sporej części osób niestety pieczywo, to pełnoziarniste o ilości błonnika powyżej 10% powoduje problemy trawienne. Szczególnie, gdy jem sporo kcal z węglowodanów. Warto mieć to na uwadze.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły