W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Wzór, który podałam jest dość dokładny, raczej weszłabym na 3100 i obserwowała.
...
Napisał(a)
Zgadza się.
Pierwsza zwyżka kaloryczna powinna być duża (do CPM pomniejszonego o około 10-15%) po czym zaleca się robić delikatne podbicia bowiem 2800kcal to nie jest głęboki deficyt, nie masz również jednocyfrowego %BF zatem nie trzeba się aż tak śpieszyć aby dobić do 0 kalorycznego.
Pierwsza zwyżka kaloryczna powinna być duża (do CPM pomniejszonego o około 10-15%) po czym zaleca się robić delikatne podbicia bowiem 2800kcal to nie jest głęboki deficyt, nie masz również jednocyfrowego %BF zatem nie trzeba się aż tak śpieszyć aby dobić do 0 kalorycznego.
...
Napisał(a)
Załóżmy, że CPM to będzie tak jak wyszło ze wzoru 3100kcal(nie 3450), a więc CPM -10% to właśnie 2800kcal. Dzisiaj podbijam do np. 2850 i za tydzien 2900... Czy tak jak napisała blue_hope dzisiaj na 3100 i zastój w podbijaniu na jakies 2/3 tygodnie?
...
Napisał(a)
Możesz sobie spokojnie zwiększać do tego 3100.
Niemniej jednak na podstawie obserwacji organizmu należy kalibrować dietę w odpowiedni sposób, czyli zmniejszać lub zwiększać kalorie – zależnie od zmiany kompozycji sylwetki. Rób pomiary co 2tg. na czczo o tej samej porze w ten sam dzień, to będzie Twoim odnośnikiem.
Niemniej jednak na podstawie obserwacji organizmu należy kalibrować dietę w odpowiedni sposób, czyli zmniejszać lub zwiększać kalorie – zależnie od zmiany kompozycji sylwetki. Rób pomiary co 2tg. na czczo o tej samej porze w ten sam dzień, to będzie Twoim odnośnikiem.
Poprzedni temat
Makrela oliwa orzechy
Następny temat
Huel Shake - Bardziej przed czy po treningu?
Polecane artykuły