SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] COD w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 133009

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51571 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Z maki bym poprosil.
Jutro ladowanie samymi ww wiec planuje zjesc caly bochen z dzemem haha
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
To ja robię tak:
400 g mąki gryczanej
450 ml wody cieplej
1-2 lyzeczki soli
1 łyżka cukru
7 g drożdże suche
Słonecznik do posypania

Wszystkie składniki mieszam w misce i odstawiam 30 min do wyrośnięcia. Po tym czasie przekładam do formy silikonowej (zwykła wyłożyć papierem) posypuję slonecznikiem i odstawiam kolejne 30 min do wyrośnięcia. Piekę w 200 stopni góra dół przez 50-55 min
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51571 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Super !!! Dzis upieke I dam znac jak poszlo!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51571 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A termoobieg da rade? Bo grzalka gorna padla w piecu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
Beza Pavlova fit tylko owoce na wierzchu ale była warta grzechu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5996 Napisanych postów 10068 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214394
wygląda przecudownie kurczę, a ja nigdy jeszcze bezy nie robiłam

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94991 Napisanych postów 365071 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670819
Taka beze to bym zjadl

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
dzięki była dobra muszę przyznać


Pizza z patelni:

1 jajo
65 g mąki gryczanej
kilka łyżek mleka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
przyprawy
koncentrat pomidorowy
mozarella
olej kokosowy

jajo, mąkę, proszek i ulubione przyprawy- ja dałam mieszankę włoską wymieszać, dodać mleko tak aby rozrzedzić ciasto, ale trochę, ma być gęste ale takie żeby można je wylać na patelnie.
patelnie wysmarować olejem kokos, wylać ciasto i smażyć kilka minut pod przykryciem. zdjąć z patelni i wysmarować koncentratem, posypać przyprawami- ja dałam sól, pieprz, czosnek, zioła, posypać mozarellą. Patelnie ponownie nasmarować olejem i smażyć na najmniejszym ogniu pod przykryciem ok 10 min do roztopienia sera. polecam




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
piersi z kurczaka w sosie pomidorowym z mozarellą

omlet jaglany

gofry gryczane

pizza z patelni

udko z kaczki, bataty













Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ra faello

Następny temat

Podwojnie zielony omlet

forma lato