Składniki:
- 0.5 kg. mięsa z udek kurczaka
- paczka makaronu how mein lub innego
- 2 garście poszatkowanej kapusty pekińskiej
- 2 cm. świeżego imbiru
- 1 marchew
- 4 ząbków czosnku
- 1 cebula
Sos:
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 3 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej
- 1 łyżka pasty z ostrych papryczek
- 0.5 l bulionu warzywnego lub z kostki
- 4 łyżki oleju sezamowego
Przygotowanie:
1. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Mięso kroimy na mniejsze kawałki , kapustę szatkujemy, marchew kroimy w plastry, imbir ścieramy , cebulę i czosnek szatkujemy.
3. Składniki na sos mieszamy ze sobą , pamiętając żeby bulion był zimny.
4. Na patelni podsmażam 2 minuty cebulę i czosnek, dodajemy kapustę , i marchew - podsmażamy całość kolejne 2 minuty/
5. Po tym czasie warzywa przesuwamy na jedną stronę patelni , na drugą wrzucamy mięso - podsmażamy .
6. Całość mieszamy , dodajemy sos , mieszamy aż do zgęstnienia . Na koniec dodajemy makaron - mieszamy.
7. Posypujemy szczypiorkiem lub podprażonymi orzeszkami
Smacznego !!!
Wartości ( 1 porcja ) :
564,8 kcal
B: 24,4 g
W: 89,0 g
T: 12,4 g
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-06-19 21:38:34
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html