O mnie:
Nazywam się Mateusz, mieszkam w Katowicach, trenuję od około 10 lat, od około 2 lat trenuję już całkiem świadomie stosując zbilansowaną dietę (począwszy od współpracy z Michałem Karmowskim, Akopem Szostakiem żeby poznać podejście znanych trenerów; później trenując pod okiem trenerów z mojego miasta oraz w końcu kończąc kurs dietetyczny i dbaniem o dietę na własna rękę).
W tym roku podjąłem decyzję o wystartowaniu na debiutach 2017 w męskiej sylwetce, dlatego też ten dziennik treningowy będzie moją spowiedzią z przygotowań do startu (oby i do startów, trzymajcie za mnie kciuki!).
Wymiary:
Wzrost: 180 cm,
Waga: 76 kg,
BF: 10%,
Klatka piersiowa: 105 cm,
Biceps: 38 cm,
Pas: 86cm.
Dieta:
Rozpoczynam okres budowania masy mięśniowej:
3870 kcal,
224 g białka,
318 g węglowodanów,
189 g tłuszczy.
Suplementacja:
Odżywka białkowa (wpisana w dietę),
Odżywka przedtreningowa,
Bcaa (w trakcie treningu),
Kompleks witamin (zawsze do śniadania).
Trening:
Nastawiam się na poprawę słabych partii, tj. barki, łydki, klatka:
Poniedziałek - Klatka piersiowa, tricepsy,
Wtorek - Uda, łydki,
Środa - odpoczynek,
Czwartek - Barki, bicepsy,
Piątek - Plecy, łydki,
Sobota - Trening crossfit / odpoczynek (jeśli trenuję w sobotę to nie trenuję w niedzielę),
Niedziela - Trening crossfit / odpoczynek (jeśli trenuję w niedzielę to nie trenuję w sobotę).
Po każdym treningu robię około 20 minut cardio na bieżni z prędkością 5,5 km/h na wznosie 12%. Brzuch trenuję 2-3 razy w tygodniu po treningu, wykonuję 2 ćwiczenia po 4 serie po 20 powtórzeń - najczęściej wznosy nóg oraz brzuszki na ławce w opadzie.