SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Budyniowe naleśniki

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6736

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
Ten przepis :P Wyszły mega cienkie i elastyczne. Dla mnie smak budyniu nie wyczuwalny. Następnym razem spróbuję po prostu z dodakiem mąki ziemniaczanej (i jajka oczywiście). Powinno wyjść i nadawać się do wytrawnego nadzienia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4544 Napisanych postów 35813 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263222
Woogi
paula.cw
Jak robiłam wcześniej z ryżową to mi nie wyszły. Za mało elastyczne były

No mi na ryżowej właśnie też często suche wychodzą i się rozpadają (pękają) macie może na to jakiś sposób?? :)



po usmażeniu ułóż na talerzu jednego naleśnika na drugim i przykryj folią aluminiową na pare minut, pod wplywem pary i ciepła zrobią sie troche bardziej elastyczne

polecam tez połączenie mąki ryżowej i gryczanej, u mnie na blogu masz tego dość sporo
5

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 7 Wiek 30 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 343
K_PS
Woogi
paula.cw
Jak robiłam wcześniej z ryżową to mi nie wyszły. Za mało elastyczne były

No mi na ryżowej właśnie też często suche wychodzą i się rozpadają (pękają) macie może na to jakiś sposób?? :)



po usmażeniu ułóż na talerzu jednego naleśnika na drugim i przykryj folią aluminiową na pare minut, pod wplywem pary i ciepła zrobią sie troche bardziej elastyczne

polecam tez połączenie mąki ryżowej i gryczanej, u mnie na blogu masz tego dość sporo

Dzięki, leci SOG
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 69
na wk widziałem podobne jutro zrobie
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
OOo super Paula, że smakowaly
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9993 Napisanych postów 5638 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18404
trzeba będzie wypróbować czy wyjda cienkie i nie będą się łamać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 596
ja daje mąkę kukurydzianą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 326 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7133
Oo wygląda mega! Ja jutro planuje zamiast naleśników zrobić z przepisu gofry po treningowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
Jak zrobić polewę z odżywki białkowej? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4544 Napisanych postów 35813 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263222
BlueberryGirl
Jak zrobić polewę z odżywki białkowej? :)



wymieszać białko z małą ilością wody

ewentualnie wymiszać białko z np mleczkiem/śmietanką kokosowym lub jogurtem naturalnym

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciasto z cukinii ze śliwką by missInvincible

Następny temat

Sery pleśniowe dobre dla zdrowia?

WHEY premium