MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Nie widzę problemu, przecież jak ktoś nie ufa firmom odżywkowym to nie musi wcale korzystać z ich usług. Przecież może korzystać w 100% z konwencjonalnej żywności.
...
Napisał(a)
Badania laboratoryjne są , owszem . Ale pytanie - jaka próbka idzie do badań , a co trafia na rynek ?
...
Napisał(a)
Thomas KesselBadania laboratoryjne są , owszem . Ale pytanie - jaka próbka idzie do badań , a co trafia na rynek ?
Zawsze możesz sam dać do laba próbkę z rynku i sobie sprawdzić. Problem tylko jest taki że są to nie małe koszty
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
jakub0603 - zdanie swoje możesz mieć, nikogo nie musi je obchodzić ale twierdzenie to już musisz mieć na jakiejś podstawie więc może się podzielisz z skąd to twierdzenie.
Thomas Kessel - myślisz że do labu dają surowiec który kupili od mleczarni a do opakowani które idą na sklep sypali mąkę? a może mleczarnie też wałkują i nic nie jest tym co oferuje sprzedawca? pro tip - wg mnie jeżeli ktoś zrobił by badania i wyszedł by wałek to taka firma jest skończona a przebitka jest taka że nie ma sensu ryzykować jak serwatka nie jest droga
Thomas Kessel - myślisz że do labu dają surowiec który kupili od mleczarni a do opakowani które idą na sklep sypali mąkę? a może mleczarnie też wałkują i nic nie jest tym co oferuje sprzedawca? pro tip - wg mnie jeżeli ktoś zrobił by badania i wyszedł by wałek to taka firma jest skończona a przebitka jest taka że nie ma sensu ryzykować jak serwatka nie jest droga
...
Napisał(a)
Mateusz , jakiś czas temu była afera w Polsce, dosyć głośna . Dwa , duze ogólnopolskie zakłady mięsne , do produkcji używały soli drogowej , zamiast soli spożywczej. Została nałożona kara , 12000 złotych . A proceder trwał kilkanaście lat . Firmy nadal istnieją . Nie powiedziałem ze ktoś sypie mąkę . Nie ma 100 % pewności , ze jest w opakowaniu 80% serwatki , bo nie sprawdzisz tego.
...
Napisał(a)
georguThomas KesselBadania laboratoryjne są , owszem . Ale pytanie - jaka próbka idzie do badań , a co trafia na rynek ?
Zawsze możesz sam dać do laba próbkę z rynku i sobie sprawdzić. Problem tylko jest taki że są to nie małe koszty
Dokładnie , nie są to niskie koszty , o czym producent wie . Nikt , kto kupuje tanie białko , ze względu na oszczędność , nie wyda pieniędzy na badanie .
...
Napisał(a)
Jak się nie ma pieniędzy to się w ogóle nie kupuje białka tylko udka z kurczaka (bojlera) itp. Badanie samej zawartości białka takie drogie nie jest, problem pojawia się jak chcesz zbadać dokładnie aminogram bo to już trochę kosztuje choć aktualnych cen nie znam.
...
Napisał(a)
jak dobrze kojarze okolo 1200zl zbadanie aminogramu kosztuje, zawartosci bialka okolo 200-300zl
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
Mateusz4949Jak się nie ma pieniędzy to się w ogóle nie kupuje białka tylko udka z kurczaka (bojlera) itp. Badanie samej zawartości białka takie drogie nie jest, problem pojawia się jak chcesz zbadać dokładnie aminogram bo to już trochę kosztuje choć aktualnych cen nie znam.
Jak sie nie ma pieniędzy , to sie kupuje odzywkę . Żeby dostarczyć np. 800 gram białka , kupujesz odzywkę WPC 80 SPD , za około 50 zł/kg.
Jeśli chcesz ta sama ilość białka dostarczyć z udka z kurczaka , to potrzebujesz 4,8 kg udka. Musisz tez liczyć sie z tym , ze oprócz 800 gram białka , dostarczysz 490 gram tłuszczu . Odzywka wychodzi zdrowiej i taniej .
2
Polecane artykuły