SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Knedle serowe z truskawkami by Back52

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4481

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111381
możliwe, że przetestuje w takim układzie
1

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 465 Napisanych postów 9074 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45023
Wiedziałem, że coś miałem zrobić:D No nic zrobię jutro, jako przystawka do obiadu:D

Ku waszej pamięci, Żołnierze Wyklęci!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 655 Napisanych postów 11875 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 88271
O krva smak dziecinstwa, moja mama to robila, dzis to robie !!!
Czlowiek zapomial o takich daniach calkowicie dzjs to robie dzieciom na kolacje


EDIT, no to zrobilem dla syna te knedle, nie dosc ze mi ciasto z poczatku nie wychodzilo, zayebalem pol kuchni i na silownie przez to szedlem dopiero o 21, to podajac mu to na stol mowi, daddy can I get a hot dog?







Zmieniony przez - mm1986 w dniu 2016-04-21 17:11:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 156 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2760
Żeby się ciasto nie lepiło trzeba dac mniejsze jajko, twaróg powinien być jak najbardziej zbity i przed formowaniem knedli ciasto wrzucamy do zamrażarki na 5 min. Jeśli dalej się lepi, ręce smarujemy delikatnie oliwą. Pamiętaj, ze nadzienie musi być suche, warto obtoczyc w mące, cynamonie, kakao itp.






Zmieniony przez - BacK52 w dniu 2016-04-22 16:32:34

Zmieniony przez - BacK52 w dniu 2016-04-22 16:33:31

http://bitly.pl/q6MiP Mój blog kulinarny SFD

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Brzmi super, mam pytanko. Czy mogę użyć do tego mąki ŻYTNIEJ TYP 2000 ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 156 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2760
Nie robilem nigdy ale myślę , ze tak

http://bitly.pl/q6MiP Mój blog kulinarny SFD

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 9
Kilka miałem już podejść do knedli i zawsze się rozwaliły podczas gotowania. Nie wiem co robię źle..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 655 Napisanych postów 11875 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 88271
kawski33
Kilka miałem już podejść do knedli i zawsze się rozwaliły podczas gotowania. Nie wiem co robię źle..


Zapewne ciasto cos nie halo, lub gotujesz zbyt dlugo? Jak wyplyna na gore, to juz sa gotowe, doslownie kilka minut.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Ciasto ma być plastyczne, nie kleić się , nie rozpadać , sypiemy tyle mąki żeby uzyskać taką konsystencję, po wypłynięciu próbujemy jedną kluskę czy jest dobra i w razie czego gotujemy jeszcze kilka sekund

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 160 Napisanych postów 246 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11795
Ile sztuk wychodzi z tych proporcji?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przepyszny omlet LC by Malinowa B+T

Następny temat

Jabłecznik z kaszy jaglanej ;-)

WHEY premium