SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Drożdzowo-serowe rollsy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 566

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 159 Napisanych postów 243 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 11714
Z góry uprzedzam, że jest to przepis tylko dla osób, które nie maja problemu z glutenem #glutenMorgen
Składniki:
800g mąki pszennej
500g twarogu chudego
25g rodzynek
2 jajka (105g)
skyr naturalny fruvita
drożdze
erytrytol ok 200g dawałam bardziej na oko
Wykonanie:
Jeśli używamy suchych drożdzy od razu mieszamy je z mąką, jeśli świeze robimy zaczyn.
Ser rozdrabniamy widelcem bądź blendujemy w jogurtem, (ja dodałam jeszcze wody w której moczyły się rodzynki), wszystko mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.

Ja ciasto podzieliłam na dwie części, połowe rozwałkowałam i posypałam cynamonem, erytrytolem i rodzynkami a drugą posmarowałam domowym dżemem truskawkowym z chia.

Zwijamy, tniemy na części i pieczemy ok 15-20 min w 180 stopniach. Wychodzą baaaardzo mięciutkie, pulchne aż byłam mocno zaskoczona :)

Wartości na 100g.
195kcal
35,8 W
1g T
11g B

1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4209 Napisanych postów 9132 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 932077
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 43 Wiek 25 lat Na forum 57 dni Przeczytanych tematów 1190
Aż zgłodniałem, chyba spróbuje takie cacko zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Wiek 28 lat Na forum 53 dni Przeczytanych tematów 21
pyszota! dzisiaj robię :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady?
Nasi specjaliści bezpłatnie odpowiedzą na twoje pytanie z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji!
Tomasz Maciołek
Tomasz Maciołek TomQ-MAG
Łukasz Domeracki
Łukasz Domeracki Domer
Sebastian Szmit
Sebastian Szmit flex1976
Agata Bugorska
Agata Bugorska eveline
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pasta fasolowa