SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Odmierzenie ilości żywności

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 896

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 975 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5555
Wiem, że odmierza się żywność przed obróbką termiczną. Jednak co w przypadku ugotowania czegoś na zapas ? Dla przykładu jak przygotuję większą porcję mięsa ? Na opakowaniu jest 0,5kg, przygotuję jako całość. jak potem odmierzyć ? Czy mam przyjąć że 100g po przygotowaniu to 100g i wartości odpowiadają tym z tabeli ? Czy zważyć po przygotowaniu i dzielić na porcje ?

Czas - Totalitarny nadzorca

Każdy może być wielki - trzba tylko chcieć

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9051 Napisanych postów 82733 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699766
najpierw dzielić ,choć po obróbce jak sobie podzielisz na równe części to też nie będzie problemu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
No dokładnie, nie widzę problemu (ja tak robię i ułatwiam sobie życie) odmierzam mięcho po 100g/120g do woreczka i albo gotowe usmażone/uduszone zamrażam, albo surowe. Wtedy wiem co jak gdzie i na ile ;D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 975 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5555
nie zawsze chce mi się gotować 5 porcji pod rząd :) wole zrobić jedną dużą. no dobra dzięki za odpowiedzi :)

Czas - Totalitarny nadzorca

Każdy może być wielki - trzba tylko chcieć

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 365 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 18735
Dawid_Fix
nie zawsze chce mi się gotować 5 porcji pod rząd :) wole zrobić jedną dużą. no dobra dzięki za odpowiedzi :)


Nie rozumiem. Chcesz mieć 5 porcji np. po 200g. Zważ 1kg mięsa i rób normalnie całe mięcho. Potem dzielisz na 5 porcji. No to co z tego, że będą nie super dokładnie podzielone i zjesz w jednym posiłku 180g a w innym 220g, to nie ma znaczenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Jeśli ugotujesz 1kg czy ,5 kg jakiegoś mięsa / kaszy/ ryżu itp . To jeśli zjesz to przez dzień to nie ma sensu się przejmować czy zjesz na posiłek 250 gram czy 150 gram czy jeszcze 200 gram ...
Gdyż liczy się bilans całodzienny i zliczasz na dzień to co zjadłeś.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76043 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754908
Ważne żebyś wiedział ile miałeś mięsa przed obróbką. Później to już tylko kwestia podzielenia tego na odpowiednie ilości.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na redukcje

Następny temat

"Dieta" do oceny.

WHEY premium