Ciasto jaglano - kokosowe
Składniki:
- 4 jajka
- około 60-70g białka w proszku (u mnie ciasteczkowe)
- 200g kaszy jaglanej
- 330g płatków jaglanych
- 220g wiórek kokosowych
- tabliczka czekolady 90% WAWEL
- ksylitol/słodzik
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, dodajemy do niej ubite jajka, słodzik, później wiórki i płatki jaglane oraz białko.
Kosztujemy czy smak jest ok.
Masę wkładamy na obłożoną papierem do pieczenia blachę, wkładamy na minimum 2h do lodówki.
Po 2h wyciągamy i robimy polewę, czekoladę rozpuszczamy ze słodzikiem i wodą.
Smarujemy wcześniej wyłożoną masę, wkładamy na około 35min do piekarnika na 180 stopni.
Posiłek 4 218 kcal b: 158 g ww: 407 g tł: 218 g
+ Płatki jaglane - Kupiec 330g 1 205 kcal b: 41 g ww: 236 g tł: 11 g
+ Wiórki kokosowe 220g 1 353 kcal b: 12 g ww: 13 g tł: 139 g
+ Kasza jaglana 200g 684 kcal b: 21 g ww: 137 g tł: 6 g
+
ALLNUTRITION - Ultra Whey (100g) 60g 209 kcal b: 48 g ww: 3 g tł: 1 g
+ Czekolada gorzka 90% kakao WAWEL 95g 486 kcal b: 11 g ww: 16 g tł: 42 g
+ Jaja kurze (100g) 200g 279 kcal b: 25 g ww: 1 g tł: 19 g
Węgle mocne ...
Ale ciacho było raczej fantazyjnie robione, na czucie...bez przepisu.