SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Smaków-kraina Paszkosianina!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 22675

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 779 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 12820
Paszkos244
Wygląda ZACNIE!! <3
Brokuły widzę i kalafiora. A mięsko to cyc?


A dziękuję! Smakowało

Tak, pierś z kurczaka w kawałkach marynowana. Potem do piekarnika z nią, razem z marynatą. Pod koniec pieczenia dorzuciłam warzywa (brokuł, kalafior, marchewka) na kilka minut. Zrobił się ekstra sos. Wszystko to na ryżowym spaghetti. Posypane nerkowcami i sezamem. Na to kilka kropel oleju z orzechów włoskich Właśnie, do tego sos chilli musi być
1

Musisz podnosić spore sztangi by mieć spore sukcesy. Jak podnosisz małe, masz małe.


When life throws me lemons… I make lemonade!

DT: http://www.sfd.pl/DT_prin__eat,_train_&_gain-t1072009-s38.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Swietnie!

Ja robiłem tak, ze ugotowany cieniutki makaron ryżowy przerzuciłem do miski dużej. Dodałem do niego sos sojowy, olej, olej sezamowy i posiekany imbir. Wymieszałem dodałem pokrojone warzywa (ogórek i papryka), przełożyłem na ogromny talerz a na górę filety z udek kurczaka, które wcześniej zamarynowalem tylko w oleju, sosie sojowym jasnym, imbirze, chili i czosnku. Takie filety pokroiłem w grubsze paski i wrzuciłem na patelnie. Smażylem na dużym ogniu często mieszając, dodałem orzechy nerkowca, orzeszki ziemne i sezam. Smażyłem tak jeszcze z 5 minut i na ostatnie 2 minuty wlalem słodki sos chili VIFONA super sie skarmelizował i sprawił, ze powstał gesty i kleisty sosik. To wyłożyłem na makaron, posypałem kiełkami i zjadłem.




Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-11-09 09:23:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 779 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 12820
Orzechy moglam rzeczywiscie dorzucic wczesniej. Miesko przeszlo fajnie aromatem czosnku, limonki i imbiru.
Zrobie napewno jeszcze nie raz i nie dwa. Lubie takie klimaty

Musisz podnosić spore sztangi by mieć spore sukcesy. Jak podnosisz małe, masz małe.


When life throws me lemons… I make lemonade!

DT: http://www.sfd.pl/DT_prin__eat,_train_&_gain-t1072009-s38.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Trochę tam takich zaległych moich poczynań w kuchni I wiecie co? Powiem Wam coś:

Jakoś słabiej ostatnio się poczułem. Na całe szczęście trwało to tylko jeden dzień, a w zasadzie półtora . I znowu na tym przykładzie przekonałem się o MOCY jedzenia RAW czyli krótko mówiąc surowizny - warzywa, owoce, pestki, orzechy... Wiem jak działać i to jest piękne. Jak tylko poczułem się słabiej i zaczęło lekko kręcić mi się w głowie, jakoś cały dzień bym spał, obolałe ciało itd. Nie powiedziałem STOP, leże w łóżku, mleko z miodem i kleik ryżowy. Powiedziałem lekka aktywność fizyczna i wpieprzam VEGE, VEGAN i full zieleniny. No dobra - był też solidny kubek domowego rosołu, który zrobiłem z trawą cytrynową, imbirem, czosnkiem i chili - wypity tuż przed snem. I co? Dzisiaj wstałem już jak nowy. Rano espresso, potem lekki trening + zielone "PURE ENERGY" (czyli jęczmień, sok z mandarynek, woda kokosowa, sok z cytryny i chia) i ogromna micha warzyw z owocami, orzechami, siemieniem lnianym itd. itd.

JEDZCIE RAW! Nie żryjcie aspiryn, nie pchajcie antybiotyków, mleka z czosnkiem i miodem - to tylko podsyca chorobę.

Zauważyłem też, że w przełomowych momentach roku (tj. początek wiosny/wiosna i wczesna jesień/jesień) mój organizm nie ma aż takiej ochoty na mięso. Jakoś naturalnie życie kieruje mnie w okolice wegetarianizmu i weganizmu. Zawsze tak jest - i chyba będę jeszcze bardziej słuchał siebie.

1) słodko-pikantne bakłażany z komosą ryżową.
2) "PURE ENERGY"
3) komosa ryżowa z pieczoną dynią, pasternakiem, pomarańczami i orzechami włoskimi.












Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-11-12 20:12:19

Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-11-12 20:12:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94726 Napisanych postów 364686 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669818
czym robisz zdjęcia ???

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Stary Nikon D80 i iPhone 6s
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Zdjęcia fakt, przekozackie. Ale generalnie dobre światło jest kluczem do dobrej foty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Wielkie dzięki! cieszę sie, ze Wam sie podobają.
Fakt - kwestia światła jest bardzo ważna i ogarnięcie tego jest najważniejsze. A ma w sobie dużo ukrytych zmył .

Tymczasem domowe Nessquiko-Chocapic o smaku brownie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
a gdzie przepisidło ?

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
A tutaj chociaż to był eksperyment i robiłem wszystko na oko. Proporcje nie są dokładne więc rób na oko

200g mąki ryżowej
100g mąki z amarantusa (opcjonalnie)
spora szczypta soli
1.5 łyżki kakao
50g odżywki białkowej czekoladowej/waniliowej (opcjonalnie)
5 łyżek delikatnego miodu (np. akacjowego)
woda

Wszystko wymieszać aż powstanie nieklejące się ciasto. Uformować dowolne, ale małe kształty. Wyłożyć na papier do pieczenia i podsuszyć w piecu przez 10-15min. Odstawić do wystudzenia i jeść z mlekiem roślinnym lub zwykłym

Trzeba uważać żeby nie przesuszyć bo bedą za twarde.


Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-11-13 15:30:22
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kajzerki-zapiekanki

Następny temat

Pierś z kurczaka w papirusie Winiary ?

WHEY premium