Szacuny
1
Napisanych postów
18
Wiek
33 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
176
Mogę smażyć na tej oliwie makaron. ? Czy oliwa nie lubi obróbki termicznej. ? Rzeczywiście nie myślałem o podrobach w sumnie podroby z kasza jaglana brzmi fajnie. A z kurczakiem taki problem ze przy gotowaniu ze 100g zostaje 60 to jest nie ekonomiczne. A co myślicie o sledziu ?
Będę w sklepie sprawdzę cenę watrobki makreli i śledzą
Zmieniony przez - Amazed321 w dniu 2015-08-30 11:59:29
Zmieniony przez - Amazed321 w dniu 2015-08-30 12:09:42
Szacuny
1
Napisanych postów
18
Wiek
33 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
176
No ok ale musi kupić tego o wiele więcej żeby mi wystarczyło na cały miesiąc po tę 2-4 razy dziennie. Właśnie zjadam makaron z oliwa . 10g oliwy. Zrobię dzisiaj rundę po sklepach popatrzę i napisze co wymyśliłem
Zmieniony przez - Amazed321 w dniu 2015-08-30 12:28:22
Zmieniony przez - Amazed321 w dniu 2015-08-30 12:28:47
Szacuny
1
Napisanych postów
18
Wiek
33 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
176
Kupie 400g ugotuje zostanie mi 200g i zjem po 50g na posiłek i to tak jak bym zjadł 400g? Chodzi mi o zawartość białka . To o czym kolega wyżej pisał . A ja sobie przygotowałem coś takiego będzie lepiej. ?
Szacuny
48
Napisanych postów
917
Wiek
28 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
16004
Mięso zawsze ważymy i liczymy przed ugotowaniem, tak jak ugotujesz mięso to zawsze białka zostaje tyle co przed ugotowaniem. 400 g piersi z kurczaka to około 80g białka jak to ugotujesz zostanie ci nie wiem załóżmy 250 g piersi to ta ugotowana pierś mimo że mniej waży ale i tak ma dalej te 80g białka.
Szacuny
1
Napisanych postów
18
Wiek
33 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
176
Bo w sumnie z kurczakiem 400g x 31dni to jest 12.5kg po gotowaniu zostanie mi 6.25kg / 31 dni to daje 200g dziennie po 50 g na posiłek tak mogę zrobić bez problemu . Rozumiem ze tAK też by było ok ? A co do łączenia tych smaków i różnych produktów liczą się tylko wartości odżywcze