ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
- pieczone frytki + przyprawy + pare kropel oleju
- kapusta kiszona
było zacnie ...
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Spód:
- mąka ryżowa
- jajko
- woda gazowana
- przyprawa do zapiekanek + papryka wędzona
"Sos":
- pół żółtego pomidora
- łyżka keczupu
- łyżka czerwonej pasty curry
Dodatki:
- filet z kurczaka w przyprawie chili con carne
- mozzarela
- cebula, papryka
- oregano
Przygotowanie
Spód - blendujemy mąka, jajko i przyprawy. Dolewamy trochę wody gazowanej, ja dałem na oko tak żeby konsystencja w stylu naleśnikowym była
Sos - blendujemy pomidora z keczupem i pastą curry
1. Smażymy kurczaka
2. Na rozgrzaną patelnie wylewamy mase na spód
3. Gdy spód jest gotowy zdejmujemy z patelni, patelnie wykładamy papierem do pieczenia - dzięki temu po pierwsze będzie łatwiej nam wyjąć dość ciężką "pizze" z patelni" a po drugie spód nie bedzie sie przypalał podczas roztapiania sera
4. na papierze układamy spód, smarujemy sosem (nie za dużo, kilka łyżek) , wykładamy dodatki ( jak ktoś chce to może jeszcze doprawić, ja posypałem oregano). Dodatki warto wcześniej sobie wymieszać ze sobą.
5. Z racji tego że ani mięso ani spód nie jest surowy to czekamy tylko aż rozpuści sie ser
6. Zdejmujemy i jemy, "pizze" można polać resztą sosu
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.
ryba266Często robisz tortille, mógłbyś podać Twój przepis na placek do niej. Mam akurat mąkę pszenną pełneziarno z lubelli, niestety ryżowa sie skończyła.
Nie używam mąk pszennych,
a jak robię sobie z ryżowej to tak żeby makro mi sie zgadzało danego dnia
nie przejmuje sie wtedy tym czy placek wyjdzie troche za gruby czy za za suchy
Zrób na początek tak, żeby w pierwszym kroku zgadzało Ci sie makro czyli daj tam jajko i mąkę (ewentualnie troche oleju) zblenduj to i dolewając wodę koryguj sobie konsystencje masy
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Zrobiłem więc z tej mąki pszennej pełne ziarno + jajko i woda. Ciasto rzadkie musi być, placki wyszły cieniutkie, nawet za cienkie trochę. Makro wyszło całkiem spoko. Zresztą ja dopiero w ostatnim posiłku dobijam z makrem na zero. pPrzede mną jeszcze co najmniej dwa posiłki, także jest z czym poszaleć.
Mam nadzieję że się nie obrazisz że wrzucę fotkę tu u Ciebie w temacie, ale w sumie dumny jestem i chciałem się pochwalić
Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.
Wyglądają elegancko
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Ciasto wiśniowe wysokobiałkowe
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- ...
- 192