SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy niskoww

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 66726

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
aha - ok juz rozumiem
moze napisz priva do niej
no i oczywiscie Witamy
pozdrawiam i milej pracy zycze

Idac po Alternatywnej Drodze zawsze przejdziemy przez podstawy Odzywiania.
Kanarek.mafii.hardcor.suple.pl
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2743 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12391
jestem nalogowym pieczywozerca w stanie zaleczenia:) baardzo sie staram nie jest i nawet mi to wychodzi..nio prawie:) w USA jak bylam to jadlam pieczywo low-carb(powiem szczerze ze nie za bardzo mi smakowalo) a dzisiaj wpadlam na przepisy od optymalnych - na pieczywko...wiec podaje:)

Chleb biszkoptowy

SKŁAD 100G PRODUKTU:
Białko - 11.2g; tłuszcz - 20g; węglowodany - 10g; kcal - 273
Stosunek B:T:W wynosi - 1:2:0.9
Do 10 białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając, dodać po jednym 10 żółtek. Na koniec wsypać 1/2 szklanki mąki (10 dag) wymieszanej z dwoma łyżeczkami proszku do pieczenia. I na sam koniec wlać 1/2 kostki (10 dag) stopionego lecz wystudzonego masła. Po wymieszaniu ciasto wlać do foremki wysmarowanej grubo masłem i wysypanej tartą bułką. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni. Chlebek wystudzić w wyłączonym piekarniku, wtedy nie opadnie.

CHLEBEK BIAŁKOWY B 11g, T 1,4g, W 12g / 1:1,4:1,2 / 213 kcal
20 białek (50 dag) ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Następnie, cały czas ubijając, dodawać małymi porcjami po łyżeczce 1/2 szklanki (10 dag) mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia. Na koniec wlać 1/2 kostki (10 dag) stopionego lecz chłodnego masła. Po wymieszaniu wlać ciasto do foremki wysmarowanej grubo masłem i wysypanej tartą bułką. Piec godzinę w temperaturze około 1800. Wystudzić w wyłączonym piecyku, wtedy chlebek nie opadnie

CHLEBEK ORZECHOWY B 10,2g T 43,8g W 5,6g 1:4,3:0,5 475 kcal
1/2 kg orzechów laskowych zemleć przez maszynkę. Dodać łyżkę bułki tartej (2,5 dag), 4 łyżki mąki ( 10 dag ), 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej . Wymieszać. Wbić 15 jajek, wlać 1/2 szklanki śmietanki ( 11 dag ). Wyrobić ciasto. Na koniec wlać kostkę ( 25 dag ) stopionego masła. Wyrobić dobrze ciasto ręcznie lub mikserem.
Blaszki wysmarować grubo masłem ( 10 dag ) i wysypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do foremek, zostawiając 3 cm od góry na wyrośnięcie. Piec około 40 minut. Po wyłączeniu piecyka zostawić w nim chlebek do wystudzenia.
Chlebek ten ma wygląd i konsystencję grahama.

jeszcze zadnego z tych przepisow nie probowalam ale mam niezmierna ochote na ten ostatni))
jak wroce z weekendowego wypadu do Zakopanego (jeeej ale mnie tam dluugo nie bylo) to moze sie skusze

POzdrawiam baardzo goraco:)

soap won't wash away your shame.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 758
i znowu po 3 miesiacach wracam na diete tluszczowa...
ale mam jedno pytanie... znacie moze jakies ciekawe przepisy z wykorzystaniem bialego sera? Prawde mowiac coraz bardziej mam dosyc miesa i jaj...
pozdrawiam

"Co cię nie zabije to cie wzmocni..."
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51560 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam
Jeśli lubicie rybke wędzoną to z niej można zrobić pyszną pastę: rybka wędzona do tego biały ser do tego jajko na twardo i majonez. Pyyyyyycha
Pozdrawiam, Yoko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 82 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 4585
Twarog ze smazona cebulka.
Twarog z jajkiem na twardo i np szczypiorkiem i smietana.
Twarog zmiksowany z pomidorem bez skorki.
Jajecznica z twarogiem.
Twarog zmiksowany ze smietana i szczypiorkiem - klasyka.
Twarog z kefirem i koperkiem.
Twarog smazony na patelni z kminkiem.


it could be sweet

it could be sweet

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
twarog z warzywami i oliwa z oliwek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2743 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12391
na mnie chyba twarog zle dziala...ale co tam kog to obchodzi....

Patka

soap won't wash away your shame.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2318 Wiek 51 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 30120
ja zajadam się, zwłaszcza latem , jak są dostępne pomidory pachnące słońcem, a nie jakieś wymoczki ze sztucznej hodowli dwiema poniższymi sałatkami,
jedna to tzw. sałatka grecka

pokrojone pomidory, ogórki, cebula, troszkę czosnku (ale niekoniecznie), oliwki, ser feta...wszystko zalać oliwą z oliwek, doprawić solą pieprzem, kroplą soku z cytryny, swieżymi ziołami lub szczyptą suszonych ziół prowansalskich

druga znana pod nazwą SAŁATKA CAPRESE (popularna we Włoszech, Grecji)

mozzarellę (taką z woreczka) u nas droga niestety , pokroic w plastry, pomidor podobnie. Układać na talerzu na zmianę plaster mozzarelli , plaster pomidora...całość polać obficie oliwą z oliwek, przyprawić solą pieprzem, w wersji oryginalnej polane to wszystko było octem balsamicznym... no i na koniec oczywiście posypać bazylią (najlepiej świeżą)...czysta rozkosz
moge to jeść co dziennie i mi sie nie znudzi
przypomnaiły mi sie jeszcze dwie, które tutaj będą pasowac :)

kalafiora ,dzielimy na różyczki, lekko podgotowujemy,
do zimnego dodajemy pokrojone na cząstki jajka i podobnie pokrojone pomidory, zalewamy majonezem, posypujemy szczypiorkiem, proste i smaczne

i juz ostatnia...tym razem z kuchni ukraińskiej

surową marchewkę ścieramy na tarce na niteczki,dodajemy świeży rozgnieciony ząbek czosnku i calość doprawiamy majonezem
wygląda dziwnie, smakuje świetnie

ta ostatnia sałatka w okolicach Lwowa,jadana jest podobnie jak nasza "jarzynowa" do mięs, na impreach...ja ją stosowałm jako dodatek do obiadu...też pasuje





przestań szukać,naucz się znajdywać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2318 Wiek 51 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 30120
i jeszcze przypomniał mi się przepis na twaróg mojej babci. Jest smaczny, ale strasznie zatyka, polecam z czymś "mokry"

przepis bedzie " na oko"

ok.500g sera rozdrobnionego, ewentualnie mielonego mieszamy z 2 jajkami, doprawiamy solą i dodajemy kminku (ilość zależy od gustu) calość powinna być dość zwartą masą. Jesli jest zbyt sucha,(to zalezy od sera), dodajemy jajko lub smietanę. Calośc przekładamy do kamiennej miski lub czegoś w czym bedziemy ją zapiekac (wielkośc zblizona do ilości masy). Zapiekamy w piekarniku w niezbyt wysokiej temperaturze przez około pól godziny.Ser powinien lekko zżółknąć ale sie nie przypalić. Wyjmujemy, studzimy, kroimi na plasterki ( troche sie kruszy) i ...smacznego

przestań szukać,naucz się znajdywać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 204
cześć wszystkim! może jeszcze raz kurczaczek???
Należy usmażyć posoloną pierś kurczaka na oleju/oliwie , dodać szklanke pieczarek , 2 ząbki czosnku, koperek siekany i podlać wodą.Nastepnie (gdy woda jeszcz enie wyparuje dodać 2-3 łyzki smietany.Odparowac aby smieta się zagęściła.dodać pieprz i tarty żółty ser.Smacznego !!!!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bol przedramion

Następny temat

Optymalna ilość węgli na masowej diecie lowcarb

WHEY premium