Witam
Mam pytania odnosnie redukcji wiem że jest wiele postów na ten temat czytałem ale chciał bym to zebrać w jedną całość.
Mam 19 lat, 92kg, 190cm. Trenuję już ponad 2 lata, lecz nigdy nie miałem okazji robi redukcji zawsze ten bf nie był aż tak wysoki mam w miarę szybki metabolizm, lecz teraz już myślę że trochę tego tłuszczu jest za dużo co prawda są tam jakies zarysy mięśni brzucha ale chciał bym zrobic na prawdę konkretną redukcję. Moja dotychczasowa dieta to 4000 kcl, przy zapotrzebowaniu ok.2870 kcl, mój bf jak na teraz to jakies 12-13%..
I tutaj moje pytanie chciałbym zastosować schodzenie powoli z kcl tzn 200 co tydzień żeby stracić jak najmniej mięśni. Nie wiem jak porozkładać makroskładniki tzn chciałbym zastosowac low fat i jak ten tłuszcz obniżać? teraz spożywałem jakies ok,100g czasem ponad.
I mam też pytanie dotyczące białka teraz miałem jakies 2g na 1kg masy i zostać przy takim czy zwiększyć?
Jak obniżać poszczególne makroskładniki? Zrobić podział 40% węgli 40% białka i 20% tłuszczy?(jeśli tak to wprowadzić do dopiero gdy zejdę do mojego zapotrzebowania czyli 2870 i od tego zejsc jeszcze 200kcl i wpraowadzić to 40%-40%-20%?) z góry dzięki za pomoc!
Mam pytania odnosnie redukcji wiem że jest wiele postów na ten temat czytałem ale chciał bym to zebrać w jedną całość.
Mam 19 lat, 92kg, 190cm. Trenuję już ponad 2 lata, lecz nigdy nie miałem okazji robi redukcji zawsze ten bf nie był aż tak wysoki mam w miarę szybki metabolizm, lecz teraz już myślę że trochę tego tłuszczu jest za dużo co prawda są tam jakies zarysy mięśni brzucha ale chciał bym zrobic na prawdę konkretną redukcję. Moja dotychczasowa dieta to 4000 kcl, przy zapotrzebowaniu ok.2870 kcl, mój bf jak na teraz to jakies 12-13%..
I tutaj moje pytanie chciałbym zastosować schodzenie powoli z kcl tzn 200 co tydzień żeby stracić jak najmniej mięśni. Nie wiem jak porozkładać makroskładniki tzn chciałbym zastosowac low fat i jak ten tłuszcz obniżać? teraz spożywałem jakies ok,100g czasem ponad.
I mam też pytanie dotyczące białka teraz miałem jakies 2g na 1kg masy i zostać przy takim czy zwiększyć?
Jak obniżać poszczególne makroskładniki? Zrobić podział 40% węgli 40% białka i 20% tłuszczy?(jeśli tak to wprowadzić do dopiero gdy zejdę do mojego zapotrzebowania czyli 2870 i od tego zejsc jeszcze 200kcl i wpraowadzić to 40%-40%-20%?) z góry dzięki za pomoc!
SIŁA PSYCHIKI DAJE WYNIKI !!!