4jajka
20 gram maki bezglutenowej ( ja uzywam ryzowej)
5 gram oleju (ja uzywam ryzowego)
sok z cytryny ( pol cytryny)
20ml wody gazowaneeej
słodzik(opcjonalnie)
kakało (opcjonalnie)
truskawki i inne dodatki na nadzienie(opcjonalnie)
Jak robic?
1.Oddzielamy bialka i ubijamy na sztywna mase
2. Zółtka ubijamy ze słodzikiem, cytryna
3.Powoli wlewamy zółtkową mase do białkowej masy + dodajemy powoli mąke i wode mieszając + olej + słodzik +kakało
4. Smarujemy teflon papierem lekko w oleju aby nie byla sucha i aby nie za mokra
5. Bierzemy chochele i wylewamy na rozgrzana patelnie
6. Smazymy na mocnym ogniu
7.Spokojnie nie przylepiaja sie :)
8. Po usmazeniu nadziewamy CZYM CHCEMY nalesniki i zwiajmy w rurkę, czy tam w łodke, muszelke:D
Świetnie smakuja z masłem orzechowym + banan
truskawki + włoskie orzeszki
kiwi + wiórki kokosowe i smietanka 3- % ubita :)
Btw liczymy z 4 jaj
20 gram maki
5 gram oleju
+ dodatki owocowe, bądź i nie owocowe :)
SMACZNEGO !
Zmieniony przez - aniitka155 w dniu 2014-10-19 22:19:14
AKTUALNY DZIENNIK ACTIVLAB :
http://www.sfd.pl/[DT]_Aniitka155_od_Ladies_do_ActivLab-t1040073.html
...
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzieki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często.